WE ARE THE CHAMPIONS!!!
Mattes komentarer:


Kan man vara stoltare? Delad första plats, fattar ni hur stolt ja är?! Ja är fortfarande i chock, blir lika förvånad när jag ser den rosa biabädden i vardagsrummet och ja kan inte sluta lee!!! Snacka om flyt, kommer inte bara först av elva hundar utan får även LP1. Hihihi!!! Sasha är dubbelt så tjock nu för varje gång ja ser henne blir ja så glad och ger henne en godis bit. Ska någ inte ge henne lika mycket mat i morgon då hennes mage är fyrkantig nu;)
Nu är vi i fatt er andra, nu kan vi träna klass 2 moment tillsammans med er andra!! JA ÄR SÅ JÄVLA STOLT OCH GLAD JUST NU!!!!!!!!!!!!!!!
Passar även på att säga grattis till Nancy och Rakels debutt!! Ja tycker
(Vi tycker...) ok vi, Sasha och ja tycker att ni var jätte modiga och så himmla duktiga!! Var inte oroliga nästa gånger kommer Sasha och ja vara vid er sida vid platsliggningen:) Och på andra sidan om oss kommer Snygg Sune och Veronica vara! Eller hur!!

Nu till domarprotokollet!

Platsliggning betyg 10 poäng 30
Tandvisning betyg 10 poäng 10
Linförighet betyg 7,5 poäng 30 Sena sättande, nosar, pendlar
Läggande betyg 10 poäng 20
Inkallning betyg 9 poäng 27 seg start. (men hon tog ingen lov utanför utan hon kom in till min sida. Första gånen hon gjort det på en tävling:D)
Ställande betyg 9,5 poäng 28,5 sent sättande
Apport betyg 0 poäng 0 tar inte föremål. (ja tog föremålet, ja lovar. Men matte har aldrig sagt att man måste hålla i den i fem sec. Om ja vetat det så... ja kan hålla den. Men nästa gång får matte vara lite tydliger tycker ja.)
Hopp över hinder betyg 8,5 poäng 17 vid sväng
Helhetsintryck betyg 10 poäng 10
Summa 172,5

Vi fick en 10 på helhet, det har vi aldrig fått för!! Hii!! Ja är så lycklig just nu!!


Visst är de finna!! Sasha kommer skriva om hur hon upplevde denna dag senare. Hon sover just nu och skulle troligen inte uppskatta att ja väckte henne så länge det inte gällde sista kissrundan.

Vi vill båda önska grattis till er andra som tävla, Inger som debuterade i trean, bra gjort! Nancy och Rakel, Ingela och Viska, Thina med Tudor och Bella och alla ni andra som vi pinsamt nog inte kommer ihåg namnen på:D

God natt på er alla och Sasha kommer ni troligen höra av imorgon. Om inte så ses vi på tisdag då ja tydligen ska ha med mig en rysk banan tårta? Får forska i den saken.
Puss o Kram på er alla!!! Tack för allt stöd!

ÄR SÅ JÄVLA STOLT JUST NU!!!!
(Ps. Tack för att ja fick den rosa sägnen!!)

Nu är Puckohunden i farten igen!

Han går bakom mig när vi är på promenad och helt oprovocerat springer han in under svansen och längst magen på mig, det är jätte jobbigt!!! Och han är inte bara snabb, han är osynlig också, så när ja väl vänder mig om för att hugga eter honom är han för det först inte där För det andra osynlig så matte ser honom inte så hon anser att ja är knäpp i bollen.
Och den lilla jäveln blir bara ännu jobbigare när det blåser utomhus, han blir omöjlig att stopa då!


(HAN DRIVER MIG TILL VANSINNE MED SINA IDEÉR!!)
Men gissa va ja och matte har gjort!! Vi har tränat på egen hand!!! (inget sällskap, bara vi två! Fatta matte fick för sig att träna bara så där, hon tog ut mig och väskan till våran gräsfläck och börja träna!)
Vi tränade rutan och den gick väl hyfsat, matte är inte riktigt säker på hur hon ska träna in den. Hon la "vovven" i rutan så att ja fick se henne gå ut. Fick mig att rusa till rutan, ropa stanna och slängde in den "röda" och kampa med mig. Vi testade från olika vinklar och ja fick även "gömma" mig två gånger medans matte lämna leksak, sen angrep vi runtan efter gått ett varv runt gräsmattan. Det gick väl inte fullt lika bra, men ja lyckades med mattes hjälp hitta rutan:)

Sen tränade vi även med apporten och nu vill matte skaka av sig lite frustration, ja kommer snart tillbaka,

Hon kan ju ta apporten!! Både vid sitt vid sidan och att hämta när man slänger 10 m. Hon tuggar en anning men hon håller kvar tills man säger loss!! Varför gör hon inte det på tävlingen? VARFÖR?!?!? Hon är ju så duktig ju, varför......
Kan någon förklara det för mig!! Snyft!! Hon kunde även sätta sig ner med apport i munen, dock inte fot, men hon satte sig ner!!!!! Men nu vet ja att hon kan iallafall!!

Nu mår hon bätter. Sen efter vi lekt med apporten tränade vi fritt följ, det gick hyfsat bra, matte har svårt att vara vid min sida. hon vinklar iväg typ och hon har mage att "mangla" mig när hon gör fel!!

Men annars var det en ok dag. Får se om matte får rycket imorgon. Det är ju kurs på tisdag trots allt och vi vill ju vissa vårt bästa!

So long my friends!!! Sasha
   

Idag gjorde ja not ja anldrig gjort förut...

Ja har åkt i Ingelas bil! Det ni, det är inte alla som får, eller... vänta nu. Ok, vem som vill får åka i hennes bil, men det är inte alla som får åka i framsättet i hennes bil. Hon är ju så himmla duktig och förstår att om hon tvinga in mig där bak med sina flocksystrar så skulle ja lämna en våt fläck på deras uppfart. Ja hade så himmla kul idag, inte bara vart ja matad med korv, ja blev även frisläppt och fick leka i grupp!! Vi var väl nästan 10 lösa hundar vara av tre var i löp. Gissa hur kul det var att retas med de två hanar som var med! Kan avslöja att matte var jätte nervös, hon är liet socialt handikappad när det gäller att leka i flock, men det gick ju jätte bra. Hon gjorde inga utfall, blev inte anfallen och de andra jyckarna tvingade mig inte att sätta på henne kopplet.

Vi gjorde även ett test, Hur väl känner du din hund
Vilket var väldigt dåligt tycker ja, ja fick inte äns se frågorna och matte vägrade berätta va hon skrev som svar. Hur skulle ja kunna utföra testet om ja inte ens vet va de handla om. Matte där imot diggad det där imot, vi fick full pott, matte känner mig bättre än va ja tror. (sanning: ja lyssnade på Ingela när hon läste upp gissningarna och gjorde sedan där efter. det var nära att ja glömde skälla när hon lämnde mig i två minuter.)

Rakels kompis Anja var där, hon är trevlig men ja tycker bättre om Rakel, hon fjäskar mera för mig. Anja giller matte bättre, men vem gillar inte än som proppar en full med godis så fort man ser söt ut? 

 
Ja skulle ha tälvat i åtvidaberg imorgon, men matte påstor att det inte är rätt mot de andra hundar. Det är även imot reglerna att ta in en löptik på plan, så ja blir kvar hemma medans mamma stickar till sörping och hejar på dem i kanal ettan. Hoppas på att få svar från Annelie i åtvidaberg snart, matte maila henne om i morgon. Men vi får väl se!


TACK FÖR SKJUSEN INGELA!!!!!

Kram Sasha