TACK!!!

Först av allt vill ja tacka Gittan som tipsade mig om Ingela, om inte så skulle ja hamnat i Viken. (inget illament, men detta var innan ja fått körkort. Och hur många kurser skulle ja kunnat gått på när ja inte haft körkort/bil.)
Fatta vilken lycka när ja fick reda på att Ingela höll till på Ringarums skolas fotbollsplan:D det var ju gång avstånd för sjutton. Även när man är ny i gruppen och inte känner en käft (förutom Lisen o Sonny, som tur va.) så kände man sig så välkommen och det fanns inga viktigpettrar utan bara folk som samlas för att träna och hjälpa varandra. Ingela vet precis va hon gör, vem kan göra en helväning som hon gör? Träna Nike och ha stenkoll för att sen träna Viska där hon måste jobba hårt för att hon inte ska vara låg, mitt huvud snurrar när ja ska träna med min ända vovve. Och hon lyckas efter mycket svett, blod, tårar samt många avryckta hårtussar få båda sina hundar,(som är så olika i träningssätt) att bli lydnads champion. Som Sara skrev du är en förebild för oss alla.

(nog med fjäsk!! Nu skriver vi om mig!!)

I dag har vi tränat rutan i massor på ett helt nytt sätt. Och ja tror ja hajar nu. Innan matte vet ordet va så har ja tagit reda på va rutan är utan att matte måste trampa upp en stig åt mig. (matte säger att hon kan se ljuset i tunneln när det gäller rutna. Ja säger att vi måste ringa efter männen i vita rockar.)

Matte fick ju tid hos Ingelas Vet den 1 december för att söva ner mig och röntga:(, men det var ju ganska långt fram så efter ett samtal med Ingela ringde matte igen och ställde till med trassel. (ja älskar kvinnan som svara i telefon på vetstation. Hur trevlig som helst, hjälpsam och ringde upp och svara på frågor som hon inte kunde svara på själv. LOVE HER!!!) Så det sluta med att ja ska på hältundersökning (eller not) den 4 november, alltså nästa onsdag kl 9.30. Vi får träna som vanligt på tisdan, kanske inte köra slut på mig. Men... ja måste tvättas av.D; Vill inte duscha!!! Tydligen så vill de inte ha en smutsig hund, (räknas det som diskriminering? Kan ja protestrera tror ni?)

När matte skaffa mig så tänkte hon "-Ja, en sällskaps hund som man kan träna o ha kul med." Hon hade inte räknat med att börja tävla (är glad att att ni fick mig att börja!!) trodde inte att hon själv skulle orka fortsätta aktivera mig som hon gör, trodde defenetift inte att hon skulle behöva höftleds röntga mig då ja bara var en sällskapshund som sakna stamtavla och som inte skulle avlas på.

Men va gör man inte för kärleken. När de man älskar mår dåligt så betyder pengar inget.
Krya på dig Nancy!!! Vila ordentligt så att du inte blir sängliggande för länge!!!!
Vi hörs och vi ses nästa vecka polare!!! // Sasha

Vi är hemma från Västervik.

Trevlig klubb de har där nere :). Matte o ja gjorde bättre ifrån oss än va vi gjorde igår.

SASHA SATT KVAR PÅ PLATSLIGGNINGEN, Visst hon låg inte ner men hon lämnade inte platsen. Tack Helen för träningen o tack Ingela för... det du gjorde:D!!!
Man skulle ha kunnat tror att det var klass 2 som skulle börja tävla kl12 och inte klass3. Matte stoppa in mig i bilen redan halv 11 och puttrade iväg med många oroliga fjärilar i magen. Det var faktiskt tur att matte åkte så pass tidigt då det var lite vägbyggen längst E22, mattes ord var -tråkig väg som går rakt fram och när det händer något så är det vägarbete så att man irriterar förarna bakom än. Nej det var en tråkig väg till Västervik. Men nu kan matte iallafall hitta till Karlsson där hon ev ska köpa lite julklappar.
När vi väl kom fram var eliten redan klar och skulle ha pris utdelning om en kvart.

GRATTIS INGELA O NIKE!!!! NI KLARAT!!!!!!!

Vi fick vänta ett tag, men under den tiden hann matte totera mig massor. Vi träna fritt följ, linförighet, hit-stanna-hit, hit, fot-ligg-fot, rutan med leksak och platsläggande med Helens snygga kille. Det gick jätte bra tills matte gick o gömde sig bakom en buske, var ju så klart tvungen att sätta mig upp och se vart matte tog vägen. (Det är min uppgift att se till att matte kommer tillbaka till stormatte ser ni!) Hon la mig ner en gång till för att sedan försvinna bakom busken, då sket ja i va hon tog vägen. Ville inte matte ha mitt beskydd så skiter ja it, det var ändå mera spännande att se på när några andra tränade fritt följ några meter bort. (Så det så!:P)

Sen kom vi ut på plan och matte försökte hitta ett minne, en tanke som skulle få henne mer avslappnad. (Funkar ju inte med Ingela o Inger för mig. Måste hitta något annat.)
Hon hitta inget då, men hon var lite avslappnad när hon visste att Ingela var vid grinden och att ja legat ner när vi öva tidigare. Matte ställde sig bakom huset med 8 andra hussar/mattar och ja satte mig upp efter ett par sekunder och det ryckte i kroppen. Men ja såg Ingela så ja våga inte springa förbi henne. Nej nu till poängen!! 
Platsliggningen
betyg 5 poäng 20 Sitter Hon stanna, hon stanna!!! Hurra för oss!!!
Fritt följ betyg 5 poäng 15 nosar? varierande pos som att läsa en läkarlapp, man får gissa va det står.:)
Läggande betyg 7 poäng 7 sen antar att de menar sent läggande? Ja gjorde inte dk den här gången.
Inkallning med ställande betyg 0 poäng 0 stannar ej. *rycker på axlar* hon vet att ja inte kan mangla henne.
Sändande med ställande (rutan) betyg 5 poäng 15 fler kommandon, två tassar rutan. Men hon gjorde inte lika stora utsvängningar, ja menar. Hon gick ju in i rutan:D
Apportering betyg 5 poäng 10 leker, tugg. Han gav poäng innan momentet var slut. Annars skulle han skrivit släpper apport, dåligt avslut då hpn inte satt sig ner.
Fritt hopp över hinder betyg 0 poäng 0 Islag, hoppar ej tillbaka. Hon satt sig precis brevid hindret på H sida. Efter många kommandon.
Fjärrdirigering betyh 6 poäng 12 flera kommandon. Sa sitt, sen S och hon satt sig. Båda gånger. Men hon var söt.;)
Helhetsintryck betyg 7 poäng 7 brister i sammarbete. Tror ja att det står. Domaren sa även i slutet att hon är VÄLDIGT okoncentrerad. Ja skrattar och säger jepp, ja jobbar på´t. Va mer kan man säga. :)
Summa 86p

Alltså 15,5p mer än va vi fick i går och hon var kvar på platsen.

(Visst är mitt täcke läckert!! Har haft den på mig före och efter tävlingen.)

Fröken lyckades skräma skiten ur matten. (så är det när man är en hönsmamma.) Hon tyckte att matte ska rönga? mina höfter och armbågar. Ja är konstig på höger sida. Och där har matte en ursäkt till varför det har gått dåligt, ja är stressad pga att ja har ont!

SÅ GE OSS TELENR TILL DIN VETERINÄR INGELA SÅ ATT VI KAN RINGA HONOM I MORGON!!!!!

Gu va många tårtor ni ska få, vi måste nog förlänga kursen. Lorna ska ge en debutt/första pris/första plats tårta, Ingela en champion/första pris tårta och Sara för LP1/första pris tårta. Matte kommer föräta sig på tårta. :D:D:)

Nej nu måste ja dra. Matte vill skriva mail/facebook/blogg och tjata på Ingela!! Och så vill Lillmatte ha datan.

Puss och kram från lilla mig// Sasha

Mattes kommentar

Är trött i både kropp och huvud just nu, tur att vi bara har 3 tävlingar kvar. Både Sasha och ja behöver vila upp oss.

GRATTIS INGELA O LORNA!!! Ni var jätte duktiga, speciellt Lorna o Bonanza!!!
Om ändå Sasha o ja kunde lära av er.


Önskar att ja visste va ja gjorde för fel. Det gick som det brukar för oss. Men en 0a mindre än va vi fått hittils. Så det är ju jätte bra!!! Tur att ja är en optimist, annars så skulle ja lägga mig och gråta i ett hörn och svära på att aldrig tävla igen!!!! Visst får man känna så ibland? Hon ligger inte på blocket men ja är så besviken på oss båda och ja känner mig så... hopplös. Men det försvinner snart!! Ni vill såklart veta mina poäng nu. Titta på de förra blogg inläggen, där har ni dem.
Nej ja bara skoja. Klart ja ska skriva dem här, kommentarena är lite annorlunda än tidigare. :)

Platsläggning betyg 0 poäng 0 går upp inget nytt där inte:/
Fritt följ betyg 6,5 poäng 19,5 nosar, släpper pos. Samma där.
Läggande betyg 8,5 poäng 8,5 nosar, dk Ska tydligen använt handen. Peckat på marken vid ordet ligg. Minns inte det, men säger domaren så, så stämmer det.
Inkallning med ställande betyg 5 påäng 10 sträckan. Bra fart in, lååånnnggg bromsträcka, bra tempo in.
Sändande med ställande betyg 0 poäng 0 ja avbröt. Hon sprang bara runt och nosa, var inte i rutan 1 gång, ropa stanna hon kom tillbaka i stället.
Apportering betyg 5 poäng 10 släpper, vida svängar, tugg Men svansen gick hela tiden. Hon hade roligt, haft problem med att få henne att springa ut o hämta, nu är det att komma in och sätta sig på sidan.
Fritt hopp över hinder betyg 0 poäng 0 stannar ej. Ja som var orolig att hon inte skulle hoppa tillbaka som hon gjort de andra gångerna. Nej nu var det att hon inte satt sig ner utan hoppa på en gång. Skulle kanske slängt fram mig och stoppat henne?
Fjärrdirigering betyg 7,5 påäng 15 dk vid sättande. Första sitt var ja tvungen att upprepa två gånger.
Helhetintryck betyg 7,5 poäng 7,5
Summa 70,5

BLÄÄÄ!!!!!!!!!! Det är inte kul längre, eller just nu... tur att vi inte anmält oss till flera. Vi behöver semester. Tur är att den här veckan är vi hellediga förutom tisdag. Och då vill ja ha hjälp och bestämma en tid som vi kan träffa Sara och Lusse och träna inne i stan!!!!

Vi ser vissa imorgon. Hör av dig Nancy om du kommer eller inte!! Ses på plats Ingela!!!

Kram Malin o Sasha