Upp som en sol och ned som som en pannkaka

I lördags var ja en gudinna för att i söndags bli en oslippad diamant med extra tjocka kanter:D
Tur att matte inte är långsint och hon har annat att vara sur över idag. Matte går hos en käckspecialist i Norrköping och ska få en bettskena. Men där kom problemen, när matte var där senast fick hon ett datum som sedan blev ändrat tack vare att bett tillverkan skulle på semester så hon fick datumet den 29 istället, eller så trodde matte det. Kl 1030 skulle hon ha infinit sig på Druvan i norrköping. Och idag när matte satt åt titta på tv ringde mobilen. - Hej det är ... får Druvans folktandvård. Har du glömt att du har tid hos oss idag?
Matte blev hysterisk, hur kunde hon ta fel på dag??? Om hon varit smart så skulle hon ringt i slutet av förra veckan och kolla klockslag som hennes instinkt sagt åt henne. Men nu istället får matte skämas när hon kommer dit på onsdag. Jepp ni läste rätt.
Matte fick tid på onsdag kl 9.10 så hon kommer senare till kursen. Om vi har tur så kommer vi komma ev halv elva, such. Dumma matte. Så om någon annan kan bjuda på tårta nu på onsdag så tar matte med en till nästa gång.

Ja kan inte fatta att ja tog fel och nu istället för att träna och träffa er som ja inte sätt på evigheter måste ja sitta i en tandläkarstol och få testa bettskenor, ja ää såå leddsen just nu.

Men vi kommer komma, även om vi bara får träna i en halvtimme eller nåt så kommer vi komma!! Räkna med det ni!!

Nu till söndagen, matte var faktiskt besviken på mig för ja gjorde något ja aldrig gjort för. Ja gick upp och gick efter matte på platsliggningen. (Känslan i magen när man såg Ingela titta på mig och teckna att Sasha var uppe och gick, obeskrivbar. Ville väldigt gärna mangla och släpa ut henne på plan och tvinga henne att ligga kvar. Men så får man ju inte göra på en tävling. Så ja tog henne under hakan släpade bort henne någon meter och försökte tvinga henne att lägga sig ner. Men hon var så stressad att hon bara for runt. Så ja kopplade henne och så fick hon ligga bakom mig istället. Var både sur och chockad.)

Platsligggning betyg 0 poäng 0 sitter, står, går AAAA, så jävla sur över det!! "Lev för lördagen"
Fritt föl vid sidan betyg 6,5 poäng 19,5 ss, släpper höger sväng, position, sakta sättande hon var långt ifrån koncentrerad när vi gick ut på plan. Ja var väl för slapphänt med henne.
Läggande betyg 9 poäng 9 något sakta ner
Inkallning med ställande betyg 6 poäng 12 går långt, dk Lång bromssträcka, längre än vanligt faktiskt. Sasha saktade ner men stanna inte fören ja sa stanna en gång till.
"Rutan" betyg 6 poäng 18 snurrar runt men hon gick in i rutan, fast ja tvivlade först. Ut mot vänster och snurra för sedan tveksamt in i rutan:D Glädje!!
Apportering betyg 0 poäng 0 Ja avbröt, hon släppte apporten vid ingång, sprang runt mig och ja fortsatte uppmuntra/tvinga henne att komma in med apporten i munen i fot läge. JA VANN!!!
Fritt hop över hinder betyg 0 poäng 0 dk vid sättande, hoppar ej tillbaka hon hoppade ut snett till vänster och stod och stirra på mig. Sen lunka hon tillbaka till mig. Dock in i fotposition.
Fjärrdirigering betyg 7 poäng 14 dk flera Var tvungen att säja sitt minst två gånger Ligg där imot gick bra:D
Helhetsintryck betyg 7 poäng 7 hunden okoncentrerad
Summa 79,5

Matte som har sagt 75 till alla som frågat, en sån luris.
Nästa tävling blir om två veckor, först är det sörping lördagen den 10 okt och sen söndagen den 11 okt ska vi till Simonstorp. Och tills dess har vi 1½ tränings tillfällen med Ingela och så ska matte snacka med de andra "hundidioterna" om att träna i Sörping. Vi måste förbereda SnyggSune till att komma ut på plan igen. Ja menar, hur länge kan han använda operationen på hans sporrar som ursäkt egentligen? ;)

Vi ses på onsdag några timmar efter ni börjat, kommer vi inte så hör matte av sig!

Kram// den oslipade diamanten med väldigt tjocka kanter Sasha
 

Vem har världens stoltaste matte då?!?

Jo det har ju ja! Matte går på moln och hon proppar mig full med godis och grisöron (om ni frågar mig så kan hon gärna få proppa i mig ännu mera!) Orsak... jo ja har gjort det igen.

Efter att ha haft tre tuffa dagar med träning och spårning så fick ja min lugna fredag, (ja trodde att ja skulle dö av trissdes.) då båda mattarna jobba och den lilla gick i skolan. Va mer kan man göra när man är ensam än att sova. (hade tänkt att vissa mitt missnöje genom att förstöra lägenheten men lillmatte hann hem innan ja börja.) Vi åkte hem till landet där ja fick leka men matte saknades och när hon väl kom så ville ja vissa min glädje och vet ni hur matte bettede sig!??! Hon brottade ner mig och tvingade mig att sitta kvar på plast medans hon plocka på sig alla mina saker. (bara för att ja stressa upp mig, hoppa non stop på henne och "nafsa" när hon försökte tvinga mig att ligga kvar på marken. För det behöver hon väl inte bli arg eller?) Då ja fick ha en super tråkig/avkopplande fredag trodde ja att helgen skulle fortsätta på det sättet.

Men kl 6.00 ringde mattes telefon och hon massade sig segt upp, ja gissa på att hon skulle till jobbet och låg kvar i min fina rosa säng. Ja såg på medans hon plocka fram kläder och hörde henne gå på toa. Sen kom hon in igen och tog tag i träningsväskan och det betyder bara en sak. Vi skulle ut och ha roligt!! Så det var bara att kliva upp och titta på medans matte fyllde upp vattenflaskor, packa väskan, skärde godis (dregel) och kryssa av från sin lapp. Ja var så pigg och ivrig att ja till och med åt upp min frukost, ja som annars inte äter fören kl 12 nu förtiden. Kl 7,00 tog matte sitt pick och pack och slängde in oss alla i bilen. Som alltid kom vi förtidigt till Sörping där vi skulle bli upplockade av Nancy men i dag var det bara med tio minuter. Ja fick åka med Rakel som beklagade sig över att bli upptvingade så här dags på morgonen och ja var inte sen att hålla med.
Tror att matte sa att klockan var ca halv nio när vi kom fram och genast övergav de oss för att anmäla sig. Det var från början fem anmälda, en i klass 1 och fyra i klass 2 men när vi väl började så hade en i 2an droppat av. Matte tänker -"o va bra, då kan man komma sämst tredje plast." (som ni förstår så har matte inget tillit, hon trodde inte äns att vi skulle få godkänt.) Och som start nr drog matte 1, jepp vi var ut först. Som tur va så började de med klass 1 så att ja hann värma upp matte lite innan.
Hon var så jobbig, hon krävde uppmärksamhet fast det var hundar och dofter ja aldrig stött på förut. Men ja fick ju godis så fort ja tittade på henne så ja kunde gå med på att titta på henne.

Så man kan säga att ja var hyfsat samlad när vi gick ut på plan (vi hade gått fot gjort halt och förflyttade oss i fot till utgångs punkten. Ja berömde mycket på vägen och höll kontakten. Tror ja) tävlingsledaren var trevlig och man fick inte den där "o-herre-gud-ja-måste-göra-allt-hon-säger känslan, (mattes ord, ja följer inte äns mattes order.)

Så klart ni vill veta mina poäng nu och det ska ni få:

Platsliggning betyg 10 poäng 40
Fritt följ vid sidan betyg 7 poäng 21 växlar pos, nosar, ss, slarv avslut (kändes ändå som ja hade bättre kontakt med henne än va ja bruka. Men va betyder ss? Är så ny att ja inte kan alla förkortningar. Slarvigt av slut berode på att i språng marsch hamnade hon framför mig och var tvungen att stanna till mer eller minder. Och ja lyckades få in en lyckoträff. Sasha nosa en gång och lyckligtvis var det precis där min fot hamna. Så hon slutade inte bara nosa, ja fick inte kommentaren "sparkar hunden"!!!)
Läggande betyg 9 poäng 9 Släpar framföring, bra läggande (tror ja gjorde något som gjorde att vi kom i otakt)
Inkallning med ställande betyg 8 poäng 16 sent ställande, bra tempo (har inte lärt mig hennes bromssträcka än. Men hon höll samma fart vid båda inkallningarna!)
Sändande m ställande betyg 9 poäng 27 Dk (hon sprang till höger om rutna, stanna, gick runt rutan och stod bakom, ja ropa stanna, häråt och stanna. HON VAR INNE!!!!)
Apportering betyg 5 poäng 10 slarvig upptag och lämnande (fattar inte att ja fick 5, det gick bättre i gamelby och där fick ja 0. Hon slängde apporten till mig fram ifrån. Ja tänkte där rök poängen men ja vill!! Sa åt henne, nej hämta apport och hämtar, slänger och tuggar och ja tror att ja hjälpte henne in i fot ställning. Men domarns ord är lag:D)
Fritt hopp över hinder betyg 7,5 poäng 15 sent sättande, dk återhopp. (fick säga hopp två gånger, men ska inte hunden vänta med att sätta sig tills man säger till? Segt sättande kan ja tänka mig. Men hon stod ju tills ja sa sitt?)
Fjärrdirigering betyg 9 poäng 18 DK (är inte fjärren enbart DK? Är nyfiken på va ja gjorde för att få dk.)
Helhetsintryck betyg 9 poäng 9 Bra genomfört, trevligt ekipage (ingen kommentar om att hunden lämnar mellan moment!!!!)
Summa 169

Fatta hur stolt ja är!!!! Våran andra tävlan och vi har redan ett 1:a pris!! Det blir tårta till nästa gång! Men en billigare än rysk banantårta!


Tjusigt eller hur!!!


Ledsen, men ja måste skryta. Det känns så skönt att...ja lyckas.
Titta på dennna sötnos


Ni kommer även få höra om va som händer i morgon. Ja uppförde mig idag, var helt exemplarisk så vem säger att ja ska uppföra mig i morgon;)

Oxelösund here I come!!// Sasha