Två dagar på raken!

Tänk va duktig ja är som bloggar två dagar på raken (sanningen: senaste inlägget publicerade ja i morser^^)Vi har tränat Sasha o ja. Vi måste väl vara lite uppvärmda tills den 10/11 och det är alltid lite kul att kunna svara JA när Ingela frågar om en tränat. Hihi, det gick faktiskt ganska bra, vi ska ute en sväng snart igen för första passet bestod av alla "spring" moment.

Vi började med uppvärmning med klockan (inte för att det behövdes, Sasha rusa runt som en idiot i snön innan vi börja.) och sen ställde vi upp oss. Vi testade på "ligg" i snön o det krävdes lite mera övertalningen än va det gör inohus, men ja fick som ja ville.
Rutan gjorde vi också, denna gång på längre avstånd och då fröken ^^ inte är här o kan säga till mig hur ja ska göra så testar ja hej vilt!! I dag testade vi om det skulle funka att ja hade bollen i handen, inte i rutan, o  sen skicka Sasha till rutan. Ok, första skicket var bara för att se om hon mindes va rutan va o då låg bollen i mitten av rutan. Men de andra skicken var med boll i handen. Det gick över förväntan, ja trodde att hon skulle stanna typ 3m framför rutan o titta på mig, nej det var inte problemet. Problemet var att hon hade sådan fart att hon stanna strax bakom rutan o ja fick kalla fram henne lite. Ja tror det var ett rutskick som hon stanna framför rutan, men det var bara att köra om det o då gick det bra. Får se om det funkar i stora längden eller om det var rena turen att det gick bra.

Apporten,, träd, gick bra. Bra fart ut, hon saktar in till halvtrav när hon typ är 2m framför mig men innan dess ser fint ut. Hon tugga inte, rulla inte och hennes första grepp om apporten var fint!! Två tummar upp till min Snuttedull!!! Ni förstår väl att ja inte kör hopp apport, de ställen vi kan välja att sätta upp hinder är antingen knähög snö (apporten skulle vara borta till våren) och det andra stället är glashalt o ja har vare sig råd eller lust att operera min vovve igen.

Apport, metall, fortfarande lite motvillig. Inget bra grepp när hon kommer in med apporten. Släpper väldigt gärna o sätter sig snett vid fotlägge. O förutom det valde hon att "döda-snökokan" och att käka snö innan hon hämta apporten. Andra gången lät hon bli snöätandet, men snökokan fick veta att den levde. Tredje gången gick bättre, som tur va.inkallning med ställade, var en inkallning på ca 5-6m och ja testar ett nytt ord istället för stanna. STOP! Funkade faktiskt ganska efftektivt. Hon lägger på en tvärnit o då får hon bollen över huvudet.  Fast ja testade inte STOP! på längre avstånd. Det får bli en annan dag.

Läggande under inkallning, skedde också på 5-6m och det var sega läggande tyckte ja, men hon tog inga onödig steg som annars lätt blir.

Letande efter mattes pinne. Ja gömde den i en snövall o Sasha fick leta. Tog tid men hon tugga faktiskt inte när hon kom in med den. Ja vart gla men lyckades hålla tyst (bra va!!)

Nästa gång blir det fritt följ, sitt/ligg/stanna under gång och lite sådana saker!!

Bye bye// Malin

Hoppas!!

Att det blir träning den 10januari, både Sasha o ja behöver detta. Hon är så understimulerad just nu o att leka i snön gör henne inte trött längre. Men i helgen kommer hon sova gott, på fredag ska vi i väg till en av mina klasskompisar o fira nyår. Perfekt för Sasha då det inte kommer smällas raketer där. Vi ska sova över o hur avslappnad tror ni att hon kommer vara?! Snacka om att min Snuttedull kommer vara på söndag :)

Men alltid skönt att slippa smällare (Ska ja ta med mig Viska ;D)

Ja har köpt en miniräknare som är smartare än mig själv, så ja hoppas att ja ska klara matte proven som ja kommer få i vår. Är det någon som vet en bra dagmatte som Sasha kanske kan få vara hos om ja kommer få några heldagar i skolan o mamma jobbar?
Någon?

Hii träning näst nästa måndag (eller tisdag!) o ja längtar så!!!!! Då får ja använda min GPS så att ja inte åker vilse, ja har ju den förmågan. Kan lätt missa infarten till Lorna o då är det bra att ha med någon som säger till en att vända om.

Fröken o Dulle på SM!!! De var ju sjukt bra!!!!

Hörs sen!!// Malin

Min duktiga vovve!!

Vi har tränat lite inomhus de senaste dagarna, rutskick på typ 2meter, frittfölj på en yta av 2*2 meter och läggande/ställande under gång. (Dock har vi missat sitt under gång.) snabba läggande o stannande. Vi har även tränat på vittringen o det går nog inte så bra, vi får börja om från början o gömma pinnen o träna så hon vet va det är hon letar efter. O så måste ja få henne att sluta tugga sönder pinnen.Något nytt vi började med i går var att ligga ner med huvudet. Hihihihi, ho e ju så duktig!!! Visst så får ja säga ligg mer än två gånger i bland, men hon är ju så söt när hon ligger platt på marken. Bäst går det när ja står framför henne o lägger en godisbit strax framför hennes näsa. Men ja har testat vid fotställning, det går bra, fast då får ja säga till flera gånger. Hon har lite svårt att lägga huvudet på marken samtidigt som hon vill söka ögonkontakt. Det måste ja vissa för alla i Cockergruppen!!!
Sasha har lyckats förstöra pipsaken i många av sina klappar, men de går fortfarande att leka med tycker hon.

Idag ska vi träffa Annlouise o hennes vovvar o göra Ringarum osäkert;), kul att vi fått upp kontakten igen. Ska in till stan imorgon och träffa Thomas som ja inte sätt på typ ett år. Kommer bli väldigt kul och ja ska shoppa lite presenter o skolgrejor!!


Drar nu!! Kram// Malin