Vi vet va ja spotta ut!!

O det var en spya, tror det eller. Typiskt matte att hetsa upp sig i onödan. Vill ni veta hur matte lista ut att det var en bit mat? Dagen efter hittade hon en likadan i slasken... o då visste hon att det inte var ett organ!!

Det var en kula av mitt torrfoder efter det blöts upp, (fatta va pinsamt de va. Här trodde ja att Sasha slagit sig så att hon hosta upp organ o så vissar det sig att de är en kula från hennes mat. Fy...`n`)

Idag gick matte o ja på promenad med Sonny, Sverre o Lisen. Vi gick inte lika långt som i höstas, dels för att det var fri väg då, dels för att ja inte får gå lika långt. Men ja fick springa lös, skönt när ens matte känner att hon inte orkar med en i koppel^^, men hur kul va de att gå lös när hon bara skricker på en när man försöker att få de andra att leka samt hindraren från att göra jätte rusningar. Men det är alltid lika kul att träffa polarna, trots att Sverre behöver ca 10 minuter innan han värmer upp till en. Eller värmer upp, han är lika skällig tills han upptäcker att ja brasar förbi lika snabbt ovavsätt om han morrar eller inte. (det är skönt när man har små kompisar. De är bara att hoppa över dem om de är i vägen.)
Sen efter de blev matte inbjuden på fika, ja ville först inte följa med in men övertygades snabbt. Ja träffade Lisens mamma o hon verkade trevlig, hon gav mig en klapp på huvudet, sen så hittade ja något helt nytt!!^^ Han satt i en bur o förde en massa oväsen när ja körde fram näsan, o roligare vart han när han började röra sig runt i buren. Ville gärna leka med honom men matte sa bestämt i från, så ja fick nöja mig med att fågelskåda på ca 2meter avstånd. Medans ja gjorde det blev matte bjuden på dricka, sockerkaka o lussebull. Sen så tog Lisen ut en svart katt från ett stängt rum, kissen växte till dubbel storlek o såg alldeles förskräckt ut så Lisen släppte henne tillbaka in i rummet igen. Sen tog hon ut minstingen, tror att ja såg honom i höstas o då var han bara en liten skit unge, men nu var han nästan dubbelt så stor. Kurt, som han hette, har nästan samma teckning som kissen här hemma fast med en ljusare färg, tittade inte lika förskräckt på mig så ja tänkte att ja kunde gå fram o säga hej. Men han uppskattade tydligen inte att en enorm främmande schäfer kommer fram o ställer sig på bakbenen för att hälsa. Han klöste efter mig o spottade mig i ögonen, (den lilla jävlen!) Så de gav honom till mormorn i stället. Sen så fräste han varje gång han såg mig från andra sidan bordet. Det är tur att Sonny o Sverre är snälla mot mig.


Vi var uppe i Lisens rum o för att komma dit var man tvungen att ta trappan, matte ångrade sig bittert när vi sedan skulle ner för den. Hon var livrädd att ja skulle springa ner för trappan o slå mig gul o blå, så hon tvingade mig att gå "bakom" vägen ner. Tills hon kom på att det skulle gå bättre för mig om ja fick gå som ja själv ville, ja kunde hålla balansen mycket bättre när ja inte var tvungen att fokusera på vart matte satte sina fötter hela tiden.

Helgen blir nog labans, matte jobbar så då ska lillmatte o hennes pojkvän ta hand om mig. O det betyder oftast LEK!!!!

Nu måste ja gå o bevaka dörren, lillmatte o de andra kan komma när som helst!!

Matte tycker att det räcker med snö nu, ja säger bara BRING IT ON!!!// Sasha

Matte är lite äcklad just nu!

Vi var ute o skottade snö (Ok, matte skotta o ja jagade snön som hon försökte göra sig av med)
Detta lede så klar till att ja sprang rakt in i snöskyflen o slog i lite med munnen. Ja sa inte ett ljud utan forsatte springa runt som en galning i snön. För att sen stanna, spotta ut två droppar med blod o så en konstig människo rosa sak. Matte blev så klart hysterisk o skulle promt undersöka min mun. Min tunga var på plats, inga tänder saknades, det spruta inte någonstans. Ja var precis som vanligt, (men bryr sig matte om det eller? Nej hon vägrar lyssna o fortsätter sina undersökningar.) Denna gång på saken ja spotta ut. Den hade en ljusrosa färg med luft hål i eller va man ska säga. Ungefär lika stor som en femkrona o inte så platt. Matte ville inte pilla för mycket på den då hon kände att hennes mage gjorde uppror.

Så från rosa nos till femkrono stor, inte rund utan mer oval, ljusrosa sak med lufthål i. Är det någon som kan ge oss några förslag? Ja är som vanligt, ja blöder inte, är lika pigg som vanligt o skricker inte när ja går eller när matte "tafsar" på mig. Ska matte spara saken o fota den med sin kamera när hon får tag på den eller kan hon bara anta att det är en spya som kommit upp? Hjälp oss, matte är så jobbig när hon är hispig!!

Blä!! //Sasha 

Plaska för fullt i dag!!


Detta har ja gjort i dag!! Sprang 40sekunder längre  idago sen så fick matte visa att hon kunde stretcha mig efter åt. När vi var klara med det fick ja kalkongodis o två tuggpinnar (mums!)För er som inte är simmare, det första man måste göra är att nosa av stället, hinner bli massa nya dofter på ett par dagar.

Viktigt att kolla av alla hörna o skrymseln.


Sen så måste man se efter om godiset är kvar på hyllan, det är ytterst viktigt. Inget godis=dåligt uppförande!


Maskinen som ja waterwalking i, fatta att ja går frivilligt in i den. (Så länge det finns godis så uppför ja mig!!)


Vattnet fylls på, upp över knäna. Gillar inte den delen, matte påstor att ja ser lika förvånad ut varje gång det börjar komma upp vatten. (Egentligen blir ja förvånad över att maskinen fortfarande funkar, man tycker att all päls borde satt sig i alla öppningar.)


Här travar ja samtidigt som ja dricker vattnen. (Mmm, klorigt!)


Här väntar ja på att luckan ska öppnas så att ja kan få komma ut o få mitt godis!!


Men oturligt nog får man inget godis förren man blivit torkad o stretchad av matte. Totyr!! Men så värt det när man väl får kalkon godiset!!
8,40minuter, det tar sig! snart är ja som gott som ny! Cicci säger att ja utan tvekan kan börja tävla i maj (kanske tidigare=D) Så om matte har råd kommer hon anmäla oss till första bästa kurs, senom det går, kanske anmäla sig o Kiara till en allmänslydnads kurs, kan ju lungt säga att hon är sugen på det (förädare!!!)


(visst har ja en skön ligg still=) hihi.)

När vi väl kommit hem stretchade matte hela min kropp, ja har inte lärt mig att uppskatta´t än. När matte vill ta fram mitt bakben mot mitt framben stretar ja imot, känns lite obehagligt. Men matte säger att det är en vane sak, (vi får väl se om den saken!)
Matte tänkte att vi skulle ta en till stadsvandring imorgon, men de få svar hon fått hittils har alla varit "tyvärr, kan inte." Så vi får väl försöka en annan dag, men på fredag ska vi hem till sonny o gå på promenad i deras skogar, det kommer bli kul!!


Här ligger ja under Biancas köksbord, matte har snott bilden från Adelias hemsida.

Nu måste ja sova middag, travat länge idag!!
Snussa gott allesammans//Sasha