Ja saknar min stamtavla!!

För om ja hade en stamtavla så skulle ja ha så mång titlar!! (inte för att ja vet va de heter) Men ja skulle ha LP1, det skulle stå att ja gått ett godkänt anlagsprov o ett godkänt öppenklass.
Jepp ni läste rätt!! Ja har gått en öppenklass prov i viltspår o vi fick GODKÄNT!!!!!!!!!!! Hihi!!! Måste ju erkänna att det inte gick super, men ja fick godkänt!

Så fröken, vi har ett problem:/ Ja... ja har... hm, ja börjar nog från början.
Matte o ja åkte iväg med den halta S ner till spår 13 o när ja vart utsläppt ur bilen slåg allt slint, (hm, kallas det så) matte fick nästan tvinga mig att gå fram till S, ja var jätte mesig^^! Hehe... inte blev det bättre av att han följde efter oss iskogen. Ja var hel flum, ja gick några steg o vände mig sedan om till S, inte för att vänta in honom eller så, utan för att se till att han inte va för nära. Även när ja tappa spåret ville ja inte gå till honom för att se om ja kunde hitta spåret där.
Om man följer människospår så finns det en ganska stor chans att det finns en leksak i slutet.
Så matte är lite orolig, hon vet att min pappa är rädd för sin egen skugga o min mor var mentalt instabil, så vem vet hur min hjärna fungerar. Kan man bli psykist instabil när man blir äldre? Hur stoppar man det? Matte vill inte ha en hispig schäfer, hon är orolig att hon inte skulle klara av mig. Så vi vill ha massa hjälp, massa träning med folk bakom mig!!!

Nu till det roliga!!! Vi glömer att ja va mera fokuserad på S än på spåret, vi glömer att ja släppade matte upp o ner för berg, under o igenom en massa grenar och fokuserar på det braiga i stället.

Ok, det är söndag morgon, halv 8 åker vi iväg till fårsum där matte tog en stund o snacka med de andra. Nu var det så att matte skulle börja jobba kl 11 så vi var tvugna att gå vårt spår så fort som möjlig. Under de 20min de satt o prata fick matte reda på att i dag var sista gången på spårkursen. Matte vart ledsen, vi hade missat vår chans att gå för domare. Trodde hon iallafall... det var nämligen så att vi skulle gå domare idag:/ Matte var inte mentalt förbered för detta så lite panik fick hon. Vi har aldrig gått ett osnitzlat spår för o matte litar inte på mitt lokalsinne riktigt. O S hade problem med sitt knä o kunde inte böja knät ordentligt så matte kände massa sympati när han var tvungen att ranta upp o ner, under o över berg samt träd. Vi har inte fått pappret i handen än o ja kommer inte ihåg riktigt va det stod. Men de första vinklarna o raksträckorna gick åt skogen, men bloduppehållena*2 klara ja galant, återgången, som ja alltid sabbat förut, gick ja igenom utan att matte äns märkte att den var där. De sista vinklarna o raksträckorna gick där imot bra, fast det visste ju inte matte, hon tyckte att ja vimsa runt i skogen. Men hon hade ju ingen aning om vart spåret gick så hon fick ju lita på mig vilket ledde till lite... röda ilskna märken längst armarna efter alla hängande grenar. Vid skottet reagerade ja lite mera än förra gången, men ja tog upp spåret igen utan några problem.
Så till sak! Ja fick GODKÄNT!!!!!!!!!!! Hurra för lilla mig!!!!

Nu tar vi fredags kvällen, den regninga, sollösa fredags kvällen. Vi tävla i sörping då o det var väl inte riktigt våran dag o då menar ja inte bara vädret.

Så här såg lilla Rakel ut när vi tävla i motala. Hon skulle ha sätt lika dan ut om hon tävlat i fredags.

Fast vi hade tur, det vart någolunda uppehåll när det vart klass 2s tur. Matte hade dragit nr 5 men efter lite avhoppningar (pga spöööregn!!) så kom vi ut som 4. Nu är ni säkert nyfikna på mina poäng!! Det är ja med faktiskt, matte har jobbat hela helgen o inte haft tid att berätta för mig.

Platsläggning 10 40 (hon låg kvar utan några problem!!^^)
Frittfölj 7 21 Sent sitt, växlar sido pos, nosar, tränger i vänster sväng, brister i kontakt.
Läggande 7,5 7,5 Nosar, ngt långsamt läggande
Inkallning med ställande 10 20 Trampar (vi fick en 10 hurra hurra hurra!!!! STOLT GLA!!!!!!
Sändande med ställande 8,5 25,5 extra kom (hon sprang för fort o ja sa stanna för sent. Sen fick ja dirrigera in henne i rutan.)
Apportering 7 14 tvekar, extra kom
Hopp över hinder 0 0fel ställning, tjuvar åter hopp, i slag (blä!!)
Fjärrdiringering 0 0 flyttar mer än 2längder (2 längder? Hon satte sig upp en gång o kom sen in i fot. Pucko!!!)
Helhet 7 7
Summa 135

Ja är skit nöjd!! Ja menar 10p på inkallningen!! Hurra för oss (igen!!)

Ett bra veckoslut!! Får se hur denna vecka tar sig. Tårta på ondsag i alla fall^^ Vi måste fira ett LP1 som våran älskade Lorna o Bonanza fick!!!
Grattis till även Lotta o Zeb som fick ett första pris i klass2!!!

Lilla Sara när vi tävla i Sörsjön!
Kram på er alla// Sasha

Glattis!!!

Till er som tävla i viken i lördags!!

Själv hade ja kul med en vattenspruta medans matte var i Vadstena o fira bröllop. (ett riktigt bröllop med kläning o allt. Älskar Vadstena!! Urmysigt!) Men ja har dåliga nyheter, ja har blivit förvissad till korta koppel promenader de närmaste dagarnaO_o URSCH!!!! Bara för att ja haltar lite på höger fram. Ja började igår, matte o ja var ute på en tidig promenad då ja helt oprovocerat (enligt matte.) slängde mig ner o börja gnagga på min högra trampdyna. Sen så har ja haltat, eller markert, sen dess. Haltar fortfarande idag så då passa matte på att ringa Fröken som gav tidigare order. Matte är så gla att hon har fröken, vem skulle hon anars ringa o få panik hos^^. Om det fortsätter blir det en tur till sörpings veterinären, (vem mer än ja håller tummarna för en enkel sträckning!) o då kan vi inte tävla på fredag, men den ljusa sidan är att det finns en skrivare tillgänlig då:(

Hm, ja som är extra hyper idag då vi är hemma hos storhusse. Matte kommer säkert få brotta ner mig för att ja ska kunna ligga o ta´t lugnt. BLÄ för stillhet!!!

Måste dra, matte ska försöka brotta ner mig!!// Sasha a.k Halta lotta!

Aaaaa!!

Solen skinner o fåglarna kvittrar o vad gör vi? Matte är inomhus o städar!! Strädar!! När det nästan är 30grader varmt här! Such, hon prioterar helt fel, (eller något^^) Hon försöker få mig att gå ut på tomten utan att hon följer med ut, men ja är en schäfer, ja har för f*n vall i blodet. En riktig vall hund överger aldrig sin flock!!! Men matte har lovat att vi ska ta en tur när hon kommit längre med städningen.


Hihi, detta är en gamal bild, det saknas en pokal:D.

Igår hade vi lydnad på förmiddagen, det gick bra tyckte ja. Våra mattor fick välja ett bra moment o ett dåligt moment. O min matte valde läggande under gång o rutan. Vi fick startnr 2 o innan vår tur passa vi på med att träna rutan. Matte la en bolll bakom rutan o ja hade skit bra fart ut i rutan, dess värre lyssnade ja inte på matte när hon ropa STANNA, så nu ska matte ge mig MM när ja inte lyssnar på stanna ordet. När det väl blev våran tur började vi med det moment vi kunde bra.
Läggande under gång, inga problem där inte. (därför valde vi det som vårat bra moment. Duhuu) Ja var snabb ner o hoppa inte med baken när ja skulle sätta mig igen.

Rutan, matte hatar det momentet, ja gjorde som ja alltid gör. Rusar fram åt höger o sket i rutan helt o hållet. Andra skicket gick super där imot, men man får ju inte två chanser på tävling. Men vi har ju inte tränat så mycket hemma med rutan så vi ska fortsätta med våran plan med leksak bakom på träning. (de får göra va de vill, så länge ja får mitt godis o leksak.)

Men vi stack hem tidigare igår. Efter sitt o ligg i grupp slängde matte in mig i bilen o brummade iväg. Varför? Jo det åska, dt mullra redan när vi börja kl halv 11, men inga blixtrar o långt imellan mullrena. Men efter ligg i grupp såg matte en blixt långt bort o hon kunde inte längre dölja sin panik. O hon vill ju inte att ja ska bli åksrädd så hon valde att åka hem. Tyvärr gav åskan matte huvudvärk resten av kvällen så hon valde att skippa spåret på kvällen. Hon är så vek ibland!!

Måste dra, om ja vill ut o vandra måste matte få städa lite mera o hur lätt är det när matte måste skriva på mig^^

Soliga kramar// Sasha