Baljadagen!!

Tjaba tjena alla polare! Idag har matte o ja haft jätte kul! Vi åkte till Ringarum, (inget ovanligt) för att i "centrum" möta massa folk, hundar o en massa andra ovanliga saker! Det var marknad o matte o ja skulle träffa Sonny med matte Louise.

Min favokille!!

Det fanns mycket att lukta o titta på. Matte blev väldigt irriterrad på mig då ja hade svårare än vanligt att fokusera på va hon hade att säga. Vi träffade gamla polare o nya kompisar. Men roligast var det så klart att träffa Sonny o Louise, kan knappt vänta tills på tisdag då vi ska träffas igen o gå på promenad. Matte börjar bli orolig kan ja meddela. Om 30 dagar börjar skolan o om 25 dagar ska vi vara där för "nollningen". Vem vet när ja kommer få komma upp till Örebro?
Ja tror inte att matte vill tvinga upp mig medans hon är negativt orolig, så ja kanske får komma upp efter att matte bott där i några dagar. (pff, alla vet att matte kommer bryta ihop inom några dagar utan mig!!!)
Men ja är faktiskt orolig för en sak också, tänk om matte får tag på ett rum som ja inte får vara i? Tänk om hon måste dela en, typ trea, med en-två andra människor som är allergiska eller något sådant. Tänk om det blir en 13kvadrat meter stort rum i korridor. Dela kök o toallet, va ska ja göra då? Allt ja kommer ha är ett pytte område att vara på. Matte kommer inte hinna med sina läxor för hon kommer ha fullt upp med att aktivera mig (ok, den tanken gillar ja;P)

Mm... hoppas på en tvåa eller en trea, vet ni hur billiga lägenheterna är där uppe? Matte sökte en tre för 4o1. Det är billigt tycker både matte o ja. Fast det kan ju bero på att de lägenheter vi ansöker är mera menade för studenter som ska bo där i typ tre år.


Nu drar ja!! Ska tigga mat hos matte innan hon åker till farfar för att sedan handla.

Kram på er alla// Sasha Örebroaren!!
Ps, lämna gärna ett tassavtryck!!!Ds.

:DD Läget alla jyckar!!

Idag har det varit jätte varmt, så varmt att en annan inte orkat göra något alls. trots att man varit ute på landet med stormatte. Matte har jobbat så hon försvann innan kl 6 och kom sedan hem en snabbis efter jobbet för att hämta bilen. Hon är nämligen kattvakt hos sin farfar i helgen och behöver då nycklar till hans hus. Gissa om ja var besviken, matte kom hem och ja vart överlycklig!!! Jätte glad... tills hon stängde igen ytterdörren i ansiktet på mig. Men snäll som ja är (blond och dum!!) hälsade ja lika glatt när hon kom hem andra gången.


Hon hade tur iallafall, om hon inte tagit med mig den tredje gången hon lämna huset skulle ja bitit henne!!!! O gissa vart vi skulle!!! Ja tänkte först, LYDNAD o va kul!!!! Men matte körde förbi mitt älskade plan för att svänga ned höger in på en grusväg. En bit in på den vägen stanna vi brevid några hästar, i hagen var en människa och ja tyckte ha mig rätt att skälla ut denna varelse. Matte höll inte med.

Det var Eve!! Efter några min kom det en annan bil o ja fick äntligen komma ut. Gissa va glad ja vart när ja insåg att matte hade spårselen och linan i handen. När vi gick till spåret så fick ja vara lös, matte trodde att ja skulle fokusera mera på spåret om ja var avsprungen innan. Det funka perfekt. Ja lämna knappt spåret och när ja gjorde det så gjorde ja bara en liten cirkel så att ja hitta spåret igen. Matte fick även träna på orden "lita på din hund" då hon hade nerver att påsto att JA gick åt fel håll när ja ville åt vänster och hon ville till höger. Ja vann tillsist i allafall!!Soo long Doggis!!!//Sasha

Tjena mittbena!!!

Idag har både matte och ja haft jätte kul!! Ja har varit med lillmatte och sprungit runt i skogarna hos storhusse medans matte har, tillsammans med stormatte, varit i Stockholm över dagen och haft kul!!!

O då matte inte riktigt vet vad för bussträck ja hittat på med lillmatte har helt enkelt valt att kapa datan från mig och skriva om sin dag. Visst är hon tråkig, när vi äntligen sätter oss ned och skriver så får ja inte säga va ja anser!!!! Men, matte sa att ja kunde få skriva va ja anser senare när hon är klar så...
Här kommer mattes dag i Stockholm!!

Tjena allesammans!! Hur är läget? Ja mår bra, oftast är ja glad och låter min positiva sida styra, men ibland har även ja dagar då även ja inte orkar le. Men som tur är det inte så ofta. Hur kan ja vara ledsen när ja har sådana underbara kompisar, arbetskollegor och familj! Det hjälper även att ja har en bra kurator som ja får träffa då och då. Där imot vet ja inte vem ja ska samla styrka i från när ja flyttat till örebro, Sasha troligen.
Men nu kan mina hundidioter iallafall anmäla sit till tävlingar i Örebro för då kan ni alla besöka oss!!!!!
Men nu till min dag i stockholm.

Vi åkte från Ringarum, med buss, kl kvart över 7 och var uppe vid kungaslottet kl kvart över 10. Det första vi gjorde var så klart att leta reda på en toalett ;) sen så åt vi frukost. Eller, mamma åt frukost, två varmamackor, medans ja som inte äter frukost åt en cheescake. Ja vet att det inte är frukost, men ja fick smaka av mamma och ja är faktiskt ingen frukst människa. Dessvärre var kakan för maffig så ja orkade bara hälften.

Visste ni att det går flera olika båtar från hamnen? Det gjorde inte dessa lantbor, vi tog första bästa och blev chockade att det som, på internett kosta 40kr, i verkligheten kostade 100kr. Det var först när vi stod o väntade på våran båt som vi insåg att djurgårdsfärjan stod på andra sidan hamnen. Men vi klaga inte, vi fick åka med en rundturs båt. Så vi fick se lite mera av stockholm en planerat och ja bidde inte sjösjuk!!!!

När vi väl, efter 3stop kom dit vi ville gick vi till akvariet och tittade på alla fiskar och koraller. Det var faktiskt inte så stort som ja trodde det skulle vara. Men kolla fiskar och det var snyggt  uppbyggt.


Sen efter försökte vi hitta till Skansen, det var inte så svårt --. det var ju bara att följa spårvagnspåren o de väldigt stora skyltarna som verkligen pecka åt det håll man skulle...
Det kostade 120 att komma in och ytterligare 100kr för att komma in på deras tropicarium. Var väldigt glad att det inte kostade att kolla in de nordiska djuren. Kan medela att parken var enorm så att man tillslut inte orkade leta reda på de djur som fanns samt alla andra aktiviteter så som mini-skansen. Men tropicariet var roligt!!!


Närkontakt eller!! De var så otroligt söta!!!


Inte lika läckra, men bra coola!


Vackra färger!Både mamma o ja misstänker att dessa två var uppstoppade. De rörde inte en muskel, han blinka inte äns!!!


Är väl en av de få bilder som ja vart nöjd med, de andra är oskärpta eller konstiga. Men spindelbilden gillar ja!!
Mera bilder en annan dag. Kan meddela att vi åkte hemåt kl 18 och var hemma strax innan 21. En väldigt lyckad dag tyckte både mamma o ja!!!

I'm back!!!! Men ja är för trött att skriva mycket (fast så säger säger ja ju alltid!!)
Ja har haft tråkigt men ändå väldigt roligt de senaste dagarna!! Matte bara jobbar och är hon ledig så är hon upptagen med annat. Men i måndags förmiddag var kul!! Ja gav matte fingret massa på tävlingsträningen, vi vet inte våra poäng eller va för komentarer vi fick, matte var tvungen att åka till jobbet så fort vi var klara. Men ja tyckte att ja uppförde mig hyfsat bra under fritt följ, matte håller med, men vi vet inte va domaren ansåg.
Sättande undergång gick åt skogen, vi hade grälat om detta moment innan vi gick ut på plan så när matte sa SITT väldigt hårt fegade ja ut så istället för att sätta mig ned valde ja att stå upp. Matte var inte glad men hon förstod ändå varför ja tveka.
Inkallning med ställande o läggande gick väl hyfsat, matte säger att ja hade bra fart vid inkallningaran, men att ja kanske hade en aningen långa sträckor innan ja stanna/la mig ned.

Rutan, FUCK YOU MATTE!!! Fanns roligare saker att göra än att springa till rutan.Typ lukta på stacketet bakom. Andra skicktet gick bättre, mycket bättre faktiskt. Så matte var väl siso där glad på mig.

Hopp apport är matte nöjd med, lite olydnad, men snyggt hopp ut och in. Bra om tag också tyckte hon.

Metallen där imot... matte ville väldigt gärna slå in skallbenet på mig ^^ :P. Där gav ja henne alla fyra fingrar och det var knappt att ja kom in med apporten.

Vittringsmomentet är matte strålande glad över, vi vet som sagt inte va vi fick för poäng. Men ja tog inte lika lång tid på mig som på andra tävlingen och ja använde näsan på ett vettit sätt. Och kom in med rätt pinne :DDDD

Fjärren (Aaaaa!!! Hundfan!!!!) Ja vägrade utföra skiftena från ligg/sitt till stående. O ja bryde mig inte om att matte blev argare och argare för varje skifte ja sket i, hehe.


Nej, nu måste vi alla gå och lägga oss. Matte jobbar morgon och hon har lovat att gå ut med mig då så att stormatte inte behöver rusa ut med mig så fort hon vaknar.

Natt och kram till er alla// Sasha och Malin