Blä blä till er alla!

Det är mitt i natten (03:20) men matte är vaken och uppe vilket leder till att även jag är uppe.
Jag vill väldigt gärna att hon ska gå och lägga sig, men det skulle inte ända så mycket. Det är ju så att matte inte sover i sitt rum, för det rummet är fullt av saker (dels grejor som matte lämna kvar vid flytten, dels grejor från lilla sovrummet). Visst så kan hon sova i lilla rummet (som har blivit gästrum) men hon är för lat att bädda ut bäddsoffan och mixtra.
Jag älskar att vara hos Storhusse, stor tomt, fin skog och massa spring möjligheter. Bara ett problem, jag har ingen säng. Innan mattes rum vart smockat så hade jag tre lager filtar att ligga på och en bestämd plats! Men nu när matte ligger i vardagsrummet, på soffan, och jag inte kommer in till min säng så blir mina nätter väldigt oroliga.
Det brukar bli bättre när matte tar fram en filt och sin morgonrock för mig att ligga på. Men det är inte samma sak. Jag försökte en gång att smyga upp i soffan och sova vid hennes fötter, men det var inte uppskattat. Ja fick skamset krypa ned igen. Har inte försökt sen dess.
Mattes gräsmatta börjar också bli grönare, de gula fläckarna börjar bli gröna och det växer saker som matte inte kan avgöra om det är ogräs eller blommor. Vi har även ett träd på tomten, matte är jätte nyfiken om det är ett fruktträd.

Jag är mera intresserad av katterna som gått runt i MIN trädgård över natten. Vi har en "park" precis utanför trädgården (lite stenplattor, bänkar och planterade träd/blommor) och där brukar de ligga och gotta sig i morgon solen. Jag låtsas som om jag inte ser dem. Jag är en högre stående varelse! (Så länge det inte gällde Pärlan, hon var alltid högsta hönset i våran flock)

Imorgon ska jag få följa med till farfar, hoppas jag. Lillmatte hade lovat att komma och gräva hos dem och på något sätt blev matte indragen. Inte för att hon klagar, hälsa på släkten är alltid kul.
Vem vet, jag kanske kan få hjälpa till att gräva ;)

Nej, nu så ska jag försöka få matte att sova.

Kram Sasha

...

Ödla stämmer nog inte på min lilla Snuttedull, jag har inte hört talas om 61cm höga, ca145cm långa ödlor som äter gräs. Och jag har inte fått något medhåll om min ödleteori.
Så jag har börjat tänka om, sitter och tittar på henne just nu.

Jag sitter på altanen och Sasha strosar runt i trädgården.
Mina tankar drar mellan ko och häst. Ja menar, så som hon beter sig just nu måste ju indikera att hon inte är ett rovdjur. Men så har vi ju hennes spetsiga tänder, de tillhör definitift inte ett betesdjur.
Kan någon ha slipat dem när hon var liten? (det är ju inte mitt görande!!)

Men annars så skulle hon passa som en shetlandsponny, skäck med stora öron. Men det är tänderna som förstör det hela.
Jag hör av mig senare, antingen så har jag hittat Sashas rätta form eller så har jag slippat ned hennes tänder!!

Kramar från Sockerhöga Malin

Tjena!!

Idag blev det agility igen! Ett väldigt bra plan de har på Örebro brukshundklubb, trots allt regn så att planet relativt torr. Matte försökte lära mig slalom idag (kom ihåg lite från sommarkursen vi gick). Slalom är TRÅKIGT!!!!!
Man ska gå mellan pinnar och man måste gå mellan alla! man får inte missa en utan då får man börja om! Ingen fart, inga skutt INGET!!
Men jag fick matte att skratt lite då (som den sommaren) jag ibland hoppade ut mellan slalompinnarna. Som om det vore ett osynligt hinder i vägen.

Detta gjorde vi efter att matte kommit hem från skolan, hon var borta jätte länge!! (Ja sov i hennes säng under tiden:D)
Har inte så mycket att prata om idag... Jo, vi kommer hem i helgen!! Matte vill att ja ska undvika smällarna som (troligen) smälls den 1maj. Så kanske träning på onsdag?

Nu drar jag!!
Sasha