Min älskade Snuttedull!!!!

Hon är ju bara för söt liksom!!!!!!!!
Det var rallylydnadskurs idag och Sasha var stålande som vanligt ;D Jag lånade ut henne för ett moment och det är fortfarande lika kul att se henne med andra. Hon är så glad och hon studsar fram och hela kroppen viftar. Men jag var lite orolig att hon skulle välta E i sin ivre :D Det var momentet när man skulle ta 1-3 kliv bakåt och hunden följer med och sitter framför.Hon var så fixerad i godiset att hon näst intill nokade honom i magen. Men han lyckades hålla sig på fötterna.
Men nu till det gulligaste, när jag testade på att torrgå ett av momentena så fick Sasha sitta bakom mig. När jag väl vänder mig om sitter hon där med kopplet i munnen och tittar på mig. Hihi, hon kände sig bortglömd och ville vara med mig. Hon gjorde detta varje gång jag släppte kopplet och fokuserade på något annat.
Då satt hon där med kopplet och tittade på mig. Älskar att ha en hund som ÄLSKAR  att träna, jag ÄLSKAR Sasha!!!
Det måste ha varit ödet som gav mig denna lilla ängel som fört in så mycket lycka i mitt liv.
Ni som inte har djur vet inte vad ni missar, jag tycker faktiskt synd om er ;)
 
Skriver mera om rallylydnaden imorgon, nu är jag trött och ska gå till sängs!
 
Kram på er alla!!!
Malin

Tävla tävla tävla tävla tävla!!!!!

Ja har anmält oss till en tävling!!!!!!!
Jag älskar att tävla!!!!! Att få bra resulta är också kul, men det är roligare att gå ut på tävlingsplan och göra sitt bästa!!! Att slå sitt tidigare rekord och ha så kul som möjligt!!!
O det bästa är att jag än så länge inte har något rekord att slå, så om jag får 2 poäng så är det ändå ett rekord!!!! Heja oss!!!! Vi ska skaffa ett rekord Sasha och jag!!!!
Hurra!!!!!
(Jag är såååå sockerhög just nu :D :P)
 
Ahmp, den 21 oktober ska Sasha och jag tävla våran första rallylydnads tävling!!!!! Wohoo!! Så kul det kommer att bli!!!!!!
Den är i Katrineholm och jag känner till och med en som ska tävla där!! En sörpingkompis!!!! Så underbart att få ha någon att prata med!!!!!!!!

Tävla tävla tävla!!!!!! Underbart!!!!!!!!
 
Kram och god natt!!
Malin

:D

Rallylydnad är såååå mycket roligare när man har med sin hund!!!!!
Och Sasha är duktig på det!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det var som en helt ny hund jag hade i kopplet, hon hade världens kontakt och hon hade riktig schäferstuts i tassarna och svansen for som om hon våre en cockerflicka ;)
 
Vi hann med flera skyltar idag och det var jätte kul, gruppen är bra och alla hundar är helmysiga. Sasha fick till och med en kompis i den lilla finska lapphundstiken (vars namn är förtillfället bort glömt ;P) Men hon var jätte duktig och väldigt låg i rang. Sasha försökte dominera massa och lappflickan gjorde som Rakel och lade sig på rygg flera gånger. Sasha blev ganska förälskad i denna lilla tös. Kanske en bra ras att tänka på?
 
Vi började dagen med att gå en bana med skyltarna vi gick igenom förra gången. Det gick bra för oss, dessvärre har jag lite svårt med avstånd. Sasha klev nästan på skylten när vi gjorde helt om. Max 50cm från skylten får ekipaget vara och jag är antingen på skylten eller så är jag 2 meter ifrån den ;)
 
Efter det fortsatte vi med att gå genom skylt efter skylt. Vi körde i en cirkel med A (den tillfälliga tränaren) framför så att hon kunde se hur det gick med oss.
 
Vi gick igenom sitt framför med ingång både höger och vänster och framåt marsch. Det gick förvånadsvärt bra med Sasha, ibland satt hon lite snett (men inte mer än 40grader), det stora problemet var jag (såklar). Jag hade svårt med kopplet när hon skulle gå in på höger sida. Trasslade in mig och krånglade en massa. Men Sasha var så tålmodig med mig ;)
 
360grader, också där var det jag som var problemet, hade svårt att hålla rätt avstånd för skylten XD och hade svårt att kontrollera mina fötter.
 
Det roligaste var väl att se när A fick låna Sasha för att vissa upp ett moment, jag tror det var framför-sitt och sedan in på höger sida. Det var så kul att se henne, svansen gick, hon steppade fram och var jätte duktig!!!!!
Aaaa är så stolt över min lilla flicka.
Det var väldigt kul att se att hon faktiskt kan, att se henne med en "duktigare" förare!! Att få se att om jag anstränger mig och ställer krav på min lilla stjärna, så kan hon gå lika bra för mig :)
 
Jag till och med frågade en gång om Sasha såg glad ut när vi tränade, när vi tränar lydnad och kör FF så tappar hon fokus och allt sådant, vilket leder till att hon ser ut som om vi går promenad (= näsan på marken och svansen "hängande"). Men A sa att Sasha inte såg så "hängig" ut, och jag håller med, jag kände hur peppad hon vart av att alltid få bekräftelse.

Så jag ska göra som I sa på förra lydnadsträningen, mellan momenten ska jag peppa och "leka" upp henne. Sasha är väl som matte, ganska osäker och får hon inte bekräftelse att hon gör rätt så blir hon osäker.
Sådan matte, sådan hund.

Visst är vi lika ;)
 
Få se, gick vi igenom några flera skyltar? 2 front, en 360grader höger och helt om vänster hunden höger.
Även om vi gjorde små fel så kändes det bra, allt ihop faktiskt. Min lilla stjärna.
Synd bara att nybörjar klassen sker i koppel, Sasha funkar alltid bättre lös, men det är ju ett problem som man kan arbeta med.
 
Kram på er alla för snart så går jag och lägger mig, Sasha har redan tagit natt.
Malin