Grön och Blå.

Så heter mina akvarium. Jag har nu två som är igång.
I det gröna akvariet bor guppyhanarna Blue,  Dorre och Blondie. Där bor även de 2 fläckiga pansarmalarna Mini och Moe. Jag ska köpa 2 till, men det fanns bara vuxna på Arkens Zoo idag så jag väntar lite. Inte roligt att köpa vuxna, roligare att se dem växa :D. Funderar även på att köpa några flera guppyhanar, men är inte säker än.
Det är massa gröna växter i Gröna, en stor "sten" och en mindre gren som ska vara bra för malar. Jag hade förut en falsk gren i Gröna men jag bytte ut den. Sen så har jag rengjort pumpen idag... vet inte vad som hände, ändrade syresättningen på något sätt. Ska kolla det nästa gång jag byter vatten :). Blir väl om några dagar, då jag bytte i förgår. Gjorde ett vattentest och allt såg bra ut :).
 
I Blå bor det 10 neontetror, har ingen aning om könet så jag "hitta på" på 10 namn.
Anna, Bosse, Ceasar, Donna, Enya, Frida, Gosse, Hedvig, Ivar och Jokko.
Där bor det även 3 platy, det ska vara 2 honor och 1 hane. Skulle gärna vilja ha bebisar i Blå.
Hanen är hel orange och fick namnet Nemo. Ena honan är också orange men med stjärtfenan har en svart rand längst ut, hon fick heta Doris :D. Den andra honan är svart men med ett gult huvud, hon var svår att namnge. Många namnförslag av familjen och då jag inte ville göra dem besvikna så gjorde jag ett monogram av alla namn.
SPäckhuggaren, fLINk och Beauty = Splinty ^^. Mycket nöjd med mig själv :D.
Det är en gren i Blåa samt en massa växter, dock så ser det öppnare ut än Gröna. Men det har jag haft i lite över 2 månader nu :). Hoppas jag får bebisar snart :).
Jag har köpt en lerkruka att ha i Blå som ett gömställe. Men jag kommer vänta några dagar då jag inte vill stressa dem mer idag. Nu känner jag mig nöjd på fiskfronten ett tag :D.
 
Förutom fiskar så köpte jag 2 blommor (har egentligen inte plats för fler) och en liten bukett. Älskar blommor!!!!! Älskar att ha masa grönt. Har 2 orkidéer som jag haft i typ 2-3 veckor och de har fortfarande blommor på sig!!!! Inga knoppar men jag brukar annars ta död på dem inom 3 dagar :/. Så jag är stolt över mig själv.
Har mest gröna växter då jag tycker att växter som får blommor är svåra att sköta. Visst, många av dem får någon blomma, men till största del av året består de av blad. Måste nog plantera om en hel hög nästa år. Har en nyköpt fikus som var billig då den var i liten kruka.
Hm... jag kan inte ladda upp nya bilder :(. Tråkigt. Jaja, en annan dag.
 
Jag har inte känt mig i toppform idag. Hoppas att jag mår bättre efter att ha ätit lite (så att jag inte måste rusa till toaletten). Ska väl ta en Ipren snart då det börjar kännas i bihålorna lite :/.
 
 
Kram på er alla!!
Malin
 
 
 

I försök att muntra upp mig själv.

Ok,vem blir inte total depp när ens bebis inte mår bra? Jag vill heller inte lämna henne ensam eller med någon annan när hon är så här så jag kan inte gå på Bondens med mina arbetskamrater. Så... jag ska försöka hitta något positivt ur denna tråkiga dag.
 
1. Veten sa att Sashas bakben såg jättefint ut :D.
2. Jag har blivit bättre på att se om Sasha är halt.
3. Jag behöver inte oroa mig för vad jag ska på mig då jag inte ska ut ikväll.
4. Jag får lite mer tid på mig att köpa en present till A som fyllt år för mer än 1 månad sedan.
5. Sasha behöver inte vara ensam.
6. Jag kan städa lägenheten.
7. Jag kan inte lämna min lägenhet = kan inte köpa godis som tröstmat :D.
 
Får se om jag kommer på några mer under dagen/kvällen. Tills dess får jag fokusera på dessa.
 
Kram på er igen!
Malin

Utslagen bebis :(

Min lilla bebis är än en gång opererad :(.
 
För exakt 4 veckor sedan åkte vi in på en akuttid för att Sasha haltat i 2 dagar, och när JAG ser att hon haltar, då haltar hon rejält. Vi kom in och efter 30 min lämnade jag henne för operation.
2 veckor senare så tog vi stygnen... eller vad som var kvar av dem. Sasha hade lyckats typ 3 dagar innan tagit bort alla utom ett :P.
Sen så gick det någon vecka och jag lät Sasha vara sig själv för en stund... tror att det var då nästa skada kom till, men vet inte säkert.
Det var förra veckan som jag började märka att allt inte stämde hos min bebis, kunde inte se någon ren halt utan jag märkte på sättet hon rörde kroppen. Rörelsemönstret stämde inte. Så i torsdags ringde jag veten och fick en tant i örat som informerade mig:
- Personen du säker är på semester och kommer tillbaka den 11...
Så det blev kisspromenader efter det. Korta och stilla liggande i lägenheten.
Så kl 8 i morse ringde jag till veten och vi fick en tid på förmiddagen.
När vi kom in så fick jag bekräftat min misstanke, det var något fel på Sashas framben. Så det blev igen (till Sashas stora fasa) en spruta och en promenad in på röntgen. Ursch, det är obehagligt att se en bebis kämpa emot sömnen, önskade att hon bara lagt sig ner, det blir sån konstig liggställning när hon bara rasar ihop.
Sen upp på röntgenbordet där hon röntgade framtassarna, armbågarna och bogarna. Han hittade en liten artros förändring i högerarmbåge men inget som påverkar henne nu men inte mycket mer.
Men han kände desto mera i vänster boge.
Så än en gång lämnade jag Sasha för att opereras.
Fast den här gången kom jag dit tidigare för hon var verkligen påverkad av narkosen. Oj oj, hon vinlga och pep och kunde inte stå och hon vägrade sitta.
Men nu så är vi hemma. Efter att ha väntat i 20 min på apoteket, 10 min på parkeringen för att hon skulle bli tillräckligt pigg och 3 min att ta oss upp för trappan. Veten sa att trapport inte var några problem, men just nu önskade jag att jag orkade bära upp henne. Hon vinglade och gick längs med väggarna. Hon brydde sig inte ens om grannen vi träffade utanför, gick bara förbi och till dörren.
Men nu äntligen så är vi inne och Sasha har lagt sig ner. Visst så försöker hon klia sig ibland men jag stoppar henne varje gång och jag tror att såret sitter precis för högt upp så att hon inte når den med tassen eller med tungan :).
 
Hoppas på ett snabbt tillfriskande för min bebis, men veten sa att den här sortens skada har lång läketid :(.
 
Kram på er alla!
Malin.