Mer fisk!!

Jag har köpt mera fiskar :D. 5 stycken för att vara exakt.
Det är 3 stycken guppishannar, en gul som heter Blondie, en orange som heter Goldie (ser ut som en miniguldfisk) och den sista har blå kropp och röd stjärt och med familjens hjälp döpte jag den till Dorre (det manliga variationen av Doris :D).
Förut guppisar köpte jag 2 stycken bottenfiskar, de äter rester och bajs. Den lilla mörka heter Mini och den andra heter Moe (Som mini mini manjni Moe :D).
Se är så fina!!
Nu så är det bara malarna kvar. Längtar tills de kommer!!!
Älskar mitt akvarium!!!!!!
När min TV-bänk ka jag börja fixa med mitt nya akvarium :).
Dock måste jag köpa en bakgrund och några grejor till akvariet också. Hihi, det är så kul att titta på akvariet och se att hur de letar mat och simmar runt.
Men... hur hög kraft ska man ha pumpen på? Jag har den högsta och de får kämpa när de simmar närmas den. Men det är väl bra för då får de syre i hela akvariet?
 
Sasha då, min lilla bebis. Hon mår under omständigheterna bra. Hon har vissa utbrott då hon vill leka, skutta och uppträda som en schäfer. Men jag är stark och säger till henne att lägga sig. Men hon är duktig, hon slickar inte på såret och lugnar ner sig väldigt snabbt. Så jag hoppas att vi får klartecken att börja gå längre promenader samt kanske börja rehabilitera.
Snart så börjar min semester :). Jobbar halvnatt imorgon och sen så börjar min semester :D :D
Lycka!!!!
Det ända jag har planerat är en resa med mamma till Lellan och vidare till Uppsala. Sasha ska såklart följa med, henne åker jag inte utan.
 
Visst är det varmt, jag hoppas det håller i sig under min semester. Vore ganska typiskt om det blev kallt och regnigt när jag blir ledig. Det behöver inte vara 30 grader, jag nöjer mig med 20+ och solsken
 
Kram på er alla!
Malin
.
 

Nyopererad hund

Det är synd om min Sasha idag! Hon är nämligen nyopererad.
Igår gjorde hon något hos syrran, hon smet upp i skogen i typ 2 sekunder och när hon kom ut så haltade hon på... ja, jag sa höger fram, Mia sa höger bak medans mamma sa vänster bak.
Hon halta mindre framåt kvällen och då jag inte mådde bra själv så rusade jag inte in till Valla den här gången. Främst för att jag anser att om det är leder så är det Sörpingveterinären man ska till!!
Han tog en tid, sa att hon halta på vänster bak och höger fram. Så spruta i baken och in på röntgen. Där klämde han lite och kom fram till att hältan höger fram berodde på att hon kompenserade. Det var alltså vänster bak som krångla.

Så det var bara för mig att åka hem medans Sasha opererades :(.
Krister berättade att det fanns en gen hos hundar som gör att de lättare får problem med sina knän. Detta innebär att hon kan på en enkel koppelpromenad plötsligt kan få en knäskada.
2009 opererade hon höger knä och Krister sa att denna skada var till nästan 100% likadan som den förra. Så i värsta fall har Sasha denna gen :(.
Men jag hoppas bara att Sasha haft otur :).
 
Så nu blir det koppelpromenad i 14 dagar tills suturtagningen, sen därefter får vi se vad Krister säger.
 
Kram på er alla!
Malin

Nya husdjur :D

Har jag skaffat idag!!
Jag har ju nu sedan 2 veckor haft ett akvarium med växter i som bara väntat på at bli fyllt med fisk!!
Nu har det hänt!!
Idag när jag jobba så berättade min kompis och kollega att hennes malar hade fått bebisar och om jag var intresserad så kunde jag få 2 stycken :D.
Gissa om jag ville det!!!!!!
Så efter jobbet åkte vi för att hämta mina malar, en halvvägs bestämde vi oss för att åka till Djurkompaniet först så att jag kunde köpa några andra fiskar till mitt akvarium.
 
Väl där så informerade jag dem om att jag skulle få malar och de informerade mig om att jag borde vänta några veckor. Tydligen så var chansen stor att de skulle dö inom några dagar om jag satte ner dem i vatten som saknar fiskbakterier. Så jag valde att vänta med malarna.
I stället köpte jag 3 stycken guppisar. Alla är hanar, orsaken till det är för att jag inte är direkt intresserad av att avla och så är hanarna vackrare i färgen.
 
Jag har försökt fota mina bebisar, men de vägrar liksom vara stilla ;) Så jag snodde lite från nätet, bara så att ni får ett hum om hur de ser ut :D
Jag har en med blå stjärt som jag bestämt heter Blue. Han är inte lika blå
 
Sen så har jag en som har gul stjärt med svarta prickar på, han heter Old Yellow.
 
Den tredje är röd med svarta prickar på, Big Red.
De är inte exakt som på bilderna. Men hyfsat lika :D
Ja, jag vet. Det är inte så unika namn... den ända jag är 100 på är Blue. Yellow och Red kommer kanske få byta namn.
Mina små bäbisar, de är så livliga och just nu äter de massa alger som blivit på mina växter.
Jag märker redan att Blue föredrar att vara ensam, medans Old Yellow och Big Red.
 
De i djuraffären sa att jag kunde köpa nästa omgång fisk om 2 dagar. Få se om det blir så eller om jag väntar en vecka. Men jag vet inte vad jag vill ha. Om jag ska ta malen då eller om jag ska köpa en sån där rödfisk. Eller om jag ska köpa fler guppys och sen några zebrafiskar.
Jag ville egentligen köpa zebrafiskar, men tydligen så kan de vara mobbare. Till och med bita sönder andras fenor. Så de sa att om jag ville ha zebra så fick jag ha ett mindre antal av dem en de andra.
Så vi får se :D
 
Kram på er alla!!