Utbildning, handel och veterinärbesök

Jag börjar med det sista i rubriken så att ni slipper oroa er mer än nödvändigt :).
När jag kom hem från ett möte hade jag en våt fläck i sängen så mina slutsatser var 1. Sasha kissat på sig, 2. Sasha har tagit en munfull med vatten och dreglat i sängen. Efter en stunds tänkande bestämde jag mig för att lämna ett urinprov hos veterinären för att se så att det inte är urinvägsinfektion. Hon hade ganska lätt för att få urinvägsinfektion när hon var yngre. Efter det åkte vi till bruksen så att Sasha fick springa av sig :)
Sasha när vi tränade inkörning i Örebro :D
 
Innan bruksen och veterinärbesöket då.
Jo jag vaknade (muttra en massa) gick ut på en promenad med Sasha och åkte sen till jobbet för att gå på ett informationsmöte.
Efter det åkte jag till Arkens Zoo för att köpa fiskmat och godis till Sasha. Hittade 2 platyhanar som jag ville ha. Men jag måste vänta tills jag köpt mitt stora akvarium :).
Efter det åkte jag till Willys för att handla massa frukt, en snabbis in till Dollarstore och sen in till apoteket för att köpa fästingsmedel.
 Äckliga små kryp som jag hatar ha på min hund!!!! Så nu hoppas jag att hon slipper dem!
Sen så kom jag hem och hämtade Sasha.
 
Just nu sitter jag och lagar mat till veckans arbete. Kotlett med makaroner. Kanske inte så avancerat men då jag saknar gryta och ugn så gör jag vad jag kan :).
 
Annars kommer kvällen spenderas med att hitta en stuga i skåne, diska och slappa.
När jag var på Dollarstore så köpte jag en sittdyna. Har märkt att jag haft ovanligt ont i rumpan på sistone och jag har listat ut att det beror på kökstolarna här i baracken. Man får extrem träsmak!!
Så jag hoppas att den värsta värken ger med sig nu när jag sitter på en dyna!
 
Jag jobbar bara den här veckan och sen så börjar min semester!!!!!!!!!!
Det kommer bli så skönt!!! 4 veckor ledig och jag måste hitta på något då jag spenderar de 2 första veckorna i baracken :(.
Men jag har roliga saker att se fram emot på min semester.
Jag och systrarna ska till Ullared en dag (shopping!!!!!!!!!!!!!!) och 2 dagar ska jag, Lellan och mamsen till Skåne. Vi ska hyra en stuga och ha det gått längst ostkusten!
 
Förutom dessa 2 grejer så har jag inget inplanerat på min semester :). Tror väl mest att det beror på att jag kommer spendera 1 vecka med att möblera om i lägenheten. Jag har ju köpt ett skrivbord som jag redan bestämt vart den ska stå, detta innebär att jag måste flytta en massa andra saker, kasta några andra saker och fylla upp mitt förådd med böcker (eller om jag flyttar runt i garderoberna så får jag nog plats med böckerna i en av dem. Vad säger ni, en bokgarderob :). Iden är min!!!!
 
Nej nu måste jag diska, leta stuga och sticka klart min färgglada mössa!!
 
Kram på er alla!!
 

Vad är det som händer?

Inte så mycket, jag jobbar, har flyttat ut i baracken, varit på Ikea och haft det skönt.
Det går faktiskt bättre i baracken än vad jag först trodde. När Sasha kom hem på måndagen så gick hon och la sig i sin säng på en gång och sov som en stock. Jag har även lämnat henne ensam medans jag gått till lägenheten och affären och hon gör som hon alltid gör. Lägger sig i sängen (min) och slappar tills jag kommer hem igen.
Vi "myser" även mera i sängen, hon ska ligga en stund både på kvällen och på morgonen :).
Finns det något mysigare än att ha en varm pälsboll i sängen <3 <3 <3.
 
Jag har en TV nu och den står på nästan hela tiden när jag är hemma (förutom sticka finns det inte så mycket att göra ;D).
Håller på att sticka en halsduk till Filippas docka, har redan gjort klart mössan :). Är ganska nöjd me mössan! Hoppas Filippa blir glad :D.
Idag var jag, mamma och Lellan på Ikea. Mamma handlade några saker till hennes balkong (det blev jätte fint) och jag saknar verkligen min balkong nu. Det är strålande väder och jag är ny duschad. Skulle vara underbart att sitta på balkongen nu med en bok i näven eller en film på datan och stickning i näven.
 
Helgen som varit var väldigt stressig både för Sasha och mig.
Lördagen började med viltspår (hon gick som en gudinna sa min följeslagare :D), Sasha var grymt duktig, bra tempo, fint nosarbete, hon klarade spårkorsningen jättebra och rakt ut till återgången. Där efter gick det lite sämre, det ligger ett annat spår hyfsat nära som Sasha gärna ville gå till. Men efter att ha tagit tillbaka henne så var hon pang på igen och klöven hittades.
Vi satt kvar en stund efter spåret men var sen tvungen att dra för att hämta nyckeln till baracken.
Efter det så var det bara att packa packa och packa. Till slut var det bara hallen och sovrummet kvar. Jag skulle ju inte flytta till baracken fören på söndagen så jag fick spara de två rummen till söndagen så resten av kvällen spenderades på balkongen i solen :).
 
På söndagen så var det viltspår x 2,5. Vi skulle gå ett domarprov med S och L fick föjla med. Det gick åt skogen, käpprätt och skogen. Sasha har sen 5 år haft problem med S (han har aldrig gjort något, utan hon träffade honom en dålig dag för 5 år sen och har inte kommit över sitt hjärnspöke sen dess) så halva spåret spänderade vi tid med att springa i från S och den andra halvan fick S peka åt Sasha vart hon skulle spåra.
Som ni förstår så fick vi inte godkänt :/, men vi hittade klöven tillslut, efter typ 40 minuter :(.
 
Då vi hade missat en dag så skulle vi få gå ett spår till (dock med en annan följeslagare ;))
Men vi hittade inte rätt spår utan gick in på ett spårslut :(. Men det bekymrade inte Sasha. Hon spåra som en gudinna och ledde oss hela vägen. Som tur var det ett kort spår så Sasha tappade inte lusten eller nåt. Efter lite hjälp av S som lägligt kom åkande med en annan deltagare så kom vi igång med rätt spår.
 
Sasha var jätteduktig, det kändes som att spåret var jättelångt men den ända gången Sasha tappade bort sig var vid bloduppehållet. Hon var så duktigt trotts att hon hade en måttlig stressad matte i linan.
När vi gick på spåret så sa min telefon nämligen att klockan var 10:50, klockan 11 skulle pappa, jag och Lellan vara i Ringarum (skulle alltså vara hos pappa och lämna bil och Sasha först) och när vi var mitt på spåret så lamrade telefonen O_O. Klockan 11:30 skulle vi vara i Viken och hämta ett hörnskrivbord.
När vi väl var klara med spårningen och var på väg till bilen panikringde jag pappa.
- Det har blivit förseningar! Kan ni åka till Ringarum så möts vi där? Lellan ska väl med? Hon kan ju gå in, de vet vem hon är! Ses snart.
 
Jag har nog aldrig kört så fort som jag gjort den dagen ;).
Fick sen ringa till dem i viken och säga att vi blir typ 10 minuter sena.
Vi hämta skrivbordet, lämna skrivbordet hos pappa, lämna vagnen och jag åkte sen hem till mig och packade det sista. Kan meddela att vid den här tiden så var jag klippt slut. När jag väl kommit så långt att jag skulle bära bort allt till baracken så ville jag skrika efter mamma, pappa, Lellan, någon, vem som helst!! Även Sasha var klippt slut. Hon gillar inte förändringar och när alla hennes sängar försvann så försvann hennes trygga platser. Så hon följde tätt bakom mig och smet till och med ut första gången jag skulle gå ner med massa saker till bilen. 
Då jag vägrade gå bort med allt till baracken så körde jag allt i bilen (inklusive Sasha). Fy f*n, först gå tur och retur i mina 3 trappor för att sen gå tur och retur 3 gången i baracktrappan (som är skitläskig), var väldigt mör i kroppen. Men nu så är jag här och det har redan gått 4 dagar, det är inte ens 3,5 vecka kvar innan jag får flytta till min lägenhet.
Då ska jag ha hjälp!! Bryr mig inte om vem det blir, kan tänka mig en främlig från gatan ;).
Ska även möblera om lite då :D.
 
 
Nu ska vi prata om fiskar!
Om jag vetat om vilka problem det skulle uppstå vid stambyte när man har fiskar så skulle jag vänta med att skaffa dem. Dock så visste jag inte att vi skulle ha stambyte fören efter jag skaffat dem så det är dumt att gräma sig över detta :).
De problem som uppstått hittills har inte varit så jobbiga, (men idag efter ett samtal så dök ett potentiellt stort problem upp):
  • När de gräver ut på gården så gräver de av elkablar och strömmen försvinner. Då hantverkarna har egen el så märker de inte att kablarna är av fören någon gör dem uppmärksamma på det = en dag var akvariumen utan pump i 4 timmar.
  • Gick upp idag för att ge dem mat (de är nu kopplade till hantverkarnas el) och timen är då inställd på klockan 3. Detta innebär ju att strömmen stängts av så jag ringde den ansvarige över byggplatsen. Han var så vänlig att informera mig om att så länge hantverkarna var där så fanns det ström och att de satt upp en lapp om att strömmen inte ska stängas av. Däremot så kan de inte garantera att strömmen står på efter att de gått hem. De har tex fläktar som ska stå över natten och de kan orsaka strömavbrott och då är strömmen av tills morgonen efter då hantverkarna kommer och sätter på den igen. Detta innebär att de kan vara utan pump i över 12 timmar :(. 
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Köpa batteridriven pump? Köpa syretabletter och lägge i? Such, va detta sabbar mina nerver.
 
Nej nu slutar jag skriva och tittar klart på Bones.
 
Kram på er alla!!!

På söndag

Flyttar vi ut i baracken. Ska sen bo där i 4 veckor, vet att dessa veckor kommer att gå jättefort då de här 4 veckorna jag bott på en arbetsplats gått väldigt snabbt. Det ända negativa med detta är att jag kommer spendera halva min semester i baracken och när man har semester vill man ju inte att tiden ska gå fort.
 
Idag så flexade jag redan efter 2 (mötet slutade tidigare än planerat) och så fort jag kom hem så började jag packa. Jag har packat nästan hela köket, har bara maten och köksmöbeln kvar. Toaletten är tom förutom grejor som jag ska ta med till baracken. Har även flyttat på allt vid fönstrena i vardagsrummet.
Måste nämligen flytta allt 1,5 meter från fönstrena då man ska göra ventilationshål under elementena. Kommer nog vara lagom kallt på golvet när man kommer hem. 
 
Så, jag ska flytta den här helgen och jag har en el annat planerat. Imorgon ska vi köra viltspår klockan 8, hämta nyckeln till baracken klockan 12, städa/plocka undan ännu mera, tvätta klockan 15:30 då jag ska tvätta gardinerna och lite kläder.
På söndag händer också en del, klockan 8 är det viltspår och klockan 11 ska vi till Ringarums och hämta släpp. Jag har nämligen köpt ett hörnskrivbord i viken (vill ju börja jobba hemifrån) och vi ska hämta det klockan 11:30. Skrivbordet kommer att få stå hos pappa tills jag flyttar tillbaka till lägenheten. Har inte exakt bestämt vart skrivbordet ska stå än :).
Efter det så ska jag plocka ihop det sista i lägenheten. Frosta av frysen, packa ihop maten, kläder, Sashas grejor med mera. Har turen att Sashas extrafamilj har erbjudit sig att ta hand om Sasha över nattenn slipper vara ensam några timmar på morgonen och så att jag kan plocka med det sista utan en stressad hund vid min sida :).
 
Nej nu så blir det sängen (måste bara gräva fram den först :D).
 
Kram på er alla!!