Dojan och Snöret

har flyttat hem till oss nu :D.
Jag hade hoppats att det skulle gå snabbare för dem att vänja sig vid Sasha, men med tanke på att Dojan (till höger) och Snöret (till vänster) har aldrig träffa en hund förut så hanterar de det bra.
De har bott med oss nu i exakt 1 vecka och den ändra gången de fräser är när Sasha blir för häftig. Nu för tiden leker de även runt omkring henne, springer från rum till rum med världens fart, klättrar och hoppar på möbler.
Nu är det väl mer Sasha som behöver vänja sig vid att de är så livliga runt omkring henne.
 
Jag tror även att katterna väcker Sashas moderskänslor (vilket jag trodde var omöjligt ;P). När tex Snöret står still tillräckligt länge så börjar hon pipa massa, nosa på honom och puttar lite. Hon får oftast till en liten slickning på ryggen innan hon försöker lägga tassen på hans rygg och välta honom, det är där snöret får panik och springer iväg (samma sak med Dojan).
 
De är väldigt sociala mina bebisar, i alla fall när jag jobbat hemifrån måndag och tisdag. Det var alltid någon som skulle sova på mitt bröst. Det var till och med tillfällen då båda försökte sova på en ^^
.

 
Vad händer mer den här veckan då? Jo, imorgon kommer Louise för en fika och sen framåt kvällen ska jag åka hem till pappa där vi ska grilla.
På lördagen så ska jag och Lellan iväg till Ikea, jag vill nämligen köpa lite hyllor som Dojan och Snöret kan klättra på, så att de kommer uppåt lite i lägenheten :).
Kan även tänka mig att åka till en bygghandel och tillverka något eget :D.
 
Sen på söndag ska jag till Kolmården med Mia och flickorna <3.
 
Så jag har planer hela min ledighet :)

 
Kram på er alla!
 
 

Underbar helg!!

Jag har varit 3 dagars ledig och himmel så kul jag haft!!
 
Men först:
Jag var iväg med Vision på utbildningsdagar onsdag-torsdag. Det var intressant och jag hoppas att det leder till att jag blir ett bra ombud.
När jag åkte hem från utbildningen så började min bil låta MASSA när jag svängde, bromsa, gasa. Som tur va så hände det när jag svängde av gamla Övägen till 210.
Jag tänkte åka och hämta Sasha men då jag inte våga köra mer (för rädslan att bromsen skulle släppa) så tog jag en promenad och hämtade henne.
 
Det var nyttigt och bra för mig :) Fast så kände jag inte förrän jag kommit hem ;).
 
Så, jag fick åka buss på fredan till jobbet :(. Vägen dit gick bra, jag lyssnade på musik och halvsov mer eller mindre. Vägen hem däremot... har inte varit åksjuk på flera år men den här gången. Fy fan... jag mådde illa, hade huvudvärk och var orolig för att jag skulle spy. Så fort jag kom hem så gick jag och la mig på sängen. Låg väl där i en halvtimma innan illamåendet började släppa och ytterligare 10 minuter innan huvudvärken släppte
 
Lördagen hade jag planer, jag skulle ha åkt till Strand för en "vinkväll" med Frida, Mia och Lellan. Men då min bil var trasig så kunde jag inte åka. Så det sluta med att vi skulle ha vinkväll en annan dag. Men då min syster ska bli psykolog en dag (and a damm good one!!) så har hon redan nu en viss känsla för andras känslor/humör så ringde det på dörren och utanför så stod hela gänget <3 <3.
De klev in och med sig hade de pizzor, läsk, godis, chips och världens leende :).
Kunde jag bli annat än glad <3. De gjorde hela min dag! Jag har inte skrattat så hårt på länge XD XD.
Jag älskar er tjejer!!!!
 
Söndagen bestod av en sovmorgon (i skillnad mot vissa andra i familjen ;) ). Sen så kom Lellan upp till mig och agerade chaufför. Jag skulle till http://mestdjur.se/ affär för att köpa grejor till mina kattungar <3.
Jag köpte en grön potta, en grön pottspade, leksak och godis till Sasha.
Innan vi åkte till affären lämnade vi in min nya data (skulle föra över allt från min gamla till min nya) och åt lite mat.
Mys dag med Lellis <3.
 
Måndagen var också en ledig dag :D. Och jag utnyttjade min födelsedagspresent jag fått av mamma och Lellan.
Vi åkte till Örebro!!!!!!!!!!
Så många fina minnen därifrån <3.
Vi åkte samma väg som vi alltid åkte för att komma till Örebro, via Finspång, och då det var min dag så stanna vi vid OKQ8 för vår första rast. Sen åkte vi nonstop till Örebro. Jag valde att åka via universitetet och igenom stan istället för att åka E20. Universitetet såg jag bara från vägen, de höll på att bygga om och till massa byggnader så vi åkte bara förbi.
En av vägarna som jag åkt flera gånger och även gått längst med hade de gjort om, istället för en träallé så var det en blomsteräng och träden var avkapade så det var en 3-4 meter hög stubbe kvar. Vägen var mycket ljusare nu och det var riktigt snyggt :).
Vi stanna på min vanliga parkering (som nu är betalparkering) och jag, mamma och Sasha tog ett varv runt lägenheten. Sasha minns fortfarande vilken trappuppgång vi bodde i :).
Vi gick inte in såklart utan titta utifrån.
Efter det åkte vi till mitt favoritstället, ett ställe jag åkte till även när Sasha inte var hemma.
Karslunds herrgård <3.
Även här visade Sasha att hon faktiskt har ett minne. Det var 2 år sedan vi var där men hon reagera likadant som när vi bodde där. Även mamma sa att det märks att hon känner igen sig :D.
Vi gick min vanliga promenad längst med ån och den är fortfarande lika vacker.
 
Efter det blev det mat på Subway (tack Lellis) för att sedan åka till Marieberg.
Inte för att gå i köpcentrat utan för att gå i butikerna runt om. Jag ville se klädjätten, billighetsaffären, godisbutiken och även djuraffärerna.
Tyvärr så hade klädjätten stängt ner och samma sak gällde ena djuraffären. Men billighetsaffären var kvar och vi köpte alla något där inne. Ni kan väl gissa att vi shoppade loss i godisaffären allesammans ^^.
Efter det gick jag bort till Grizzly Zoo (numera Arken Zoo) och stötte på där en bekant från Norrköping. Sasha fick ett egenvalt tuggben och jag hitta en klösbräda jag ville köpa. Dock kändes det dumt att köpa den i Örebro när den finns här i Norrköping :).
 

Efter detta så begav vi oss hemåt igen.
En väldigt lyckad dag tycker jag!!!!!!
 
 
Idag däremot har jag varit på jobbet, suttit på möte och sen på AVA.
Sen så har pappa ställt upp och kört på mig en del, men det får jag berätta om en annan dag. Jag ska ut med Sasha nu och sen gå och lägga mig. Börjar bli trött.
 
Kram på er alla!!
 

Kräftskiva!

Idag har jag haft en bra dag på jobbet, suttit på avdelningen och "tagit det lugnt". Dock så börjar jag hålla med en kollega, man blir lite deppig i det rummet. Normalt sett så brukar jag inte bli påverkad men idag så blev jag deppig, tror att det berodde på vädret och att jag började tänka på min soffa med en ny mysig filt, nya kuddar och fina ljus. Vem har lust att jobba då liksom ;D.
 
Men efter jobbet så åkte jag hem till syrran och hennes familj, det var nämligen kräftskiva!!!
Jag hade ju jobbat så jag kom väl typ när de andra ätit klar sin mat. Vilket var tur för mig för jag fick de kräftor som var kvar MUMS!!! Sen så fick vi också en jätte god efterrätt!!!
 
Lellis har tagit hand om Sasha idag, jag tackar för det och ser fram emot mera samarbete mellan oss ;).
 
Vad mer, vad har hänt sen jag skrev sist??
Mitt ena akvarium har gått sönder, ska hämta ett nytt på måndag som affären skicka. Men då är frågan, ska jag föra över fiskarna igen? Mina pansarmalar är så lyckliga just nu och jag är orolig att jag ska förstöra deras fenor om jag försöker förflytta dem. Visst så kan jag flytta på massa platy, de ynglar av sig hejvilt nu när jag släppte ner massa honor till hanarna. Har ganska mycket växter också som ger ynglena skydd så det är inte så att de blir uppätna heller :).
 
Jag har skaffat ny data så just nu är jag inne på 2 sidor samtidigt och det tar INTE 10 minuter att hoppa i mellan dem :D
Jag tycker om min nya data. Dessutom så har jag (efter 2 år) skaffat eget internet så älskade pappa slipper nu betala för mig ^^. Kände mig väldigt vuxen när jag kopplade in fibernätet samt koppla upp mig i datan. Får se om jag känner mig lika vuxen och glad när jag får min första räkning ;).

 
Vad mer, jag har varit i Ullared med systrarna <3. Vi fick låna pappas bil och den är ju så grymt skön att åka i. Min bil blev både gammal, obekväm och trång.
Visst, jag sov större delar av vägen men när jag var vaken så höll jag mina systrar sällskap :D.
Jag handlade massa (beroende på vem man jämför med såklart), såg inga kändisar och hade väldigt trevligt. Jag köpte en massa sker till mina kattungar, som jag tror jag döper till Dojan och Snöret :D.
 
Lite bilder på mitt inköp. Kan säga att endast ljusen, filten och kuddarna med fodral var impulsköp, men det var ett bra impulsköp. Sitter just nu lutad mot en kudde inlindad i min mysiga nya filt. Ska snart gå och lägga mig så jag har inte tänt ljusen idag :).
Jag har heller inte fotat klätterträdet jag köpte. Det kommer ett foto senare :). Jag har även tagit upp mitt gamla klätterträd som jag köpte till Gunnar och Busekotten :). Jag skulle vilja ha ett stort, golv till tak, i vardagsrummet, en liten pinne i köket, den svarta i hallen och den gamla i sovrummet. Jag ha en teori att om katterna har en klösbräda i varje rum så har de inte samma behov av att klösa på möbler och väggar för att markera sina revir. Men då jag tänkt att kissarna ska leva i minst 15 år så behöver jag ju inte köpa allt på en gång. Ska köpa en till potta (utan lock) att ha i badrummet och en toalettspade sen så är jag tekniskt sett klar med allt som jag måste köpa. Eller, jag har inte köpt någon mat, kattsand eller godis än, men det känns inte som att man kan köpa 20 dagar innan man får hem dem ^^.
Däremot måste jag köpa ett till halsband till. Som ni ser på bild 2 så har jag köpt 2 halsband, ett gult och ett svart... till mina svarta katter. Tror ni att man kommer se det svarta halsbandet på en svart katt? Jag tror att det kan bli ganska svårt.
Nu undrar ni säkert varför jag ska halsband på innekatter, om de kommer ut från lägenheten så kommer de antingen ut i trapphuset (och det lär jag märka) eller så ramlar de ner från balkongen (ve och  fasa O_O!!!!). Nej, orsaken till att jag vill ha halsband på dem är för att jag ska se skillnad på dem tills jag känner dem bättre. Jag ska hämta dem på fredagen och då stanna till hos distriktsveterinären och könsbestämma dem :). Jag har pratat med dem och hon sa att jag kunde svänga förbi. Det lät som m de kunde göra det gratis :).
 
Nej, jag ska jobba kväll imorgon. Måste ut med Sasha och sen gå och lägga mig. Börjar bli trött :) så natt natt!!
 
Kram på er!!
Malin