Blä blä till er alla!

Det är mitt i natten (03:20) men matte är vaken och uppe vilket leder till att även jag är uppe.
Jag vill väldigt gärna att hon ska gå och lägga sig, men det skulle inte ända så mycket. Det är ju så att matte inte sover i sitt rum, för det rummet är fullt av saker (dels grejor som matte lämna kvar vid flytten, dels grejor från lilla sovrummet). Visst så kan hon sova i lilla rummet (som har blivit gästrum) men hon är för lat att bädda ut bäddsoffan och mixtra.
Jag älskar att vara hos Storhusse, stor tomt, fin skog och massa spring möjligheter. Bara ett problem, jag har ingen säng. Innan mattes rum vart smockat så hade jag tre lager filtar att ligga på och en bestämd plats! Men nu när matte ligger i vardagsrummet, på soffan, och jag inte kommer in till min säng så blir mina nätter väldigt oroliga.
Det brukar bli bättre när matte tar fram en filt och sin morgonrock för mig att ligga på. Men det är inte samma sak. Jag försökte en gång att smyga upp i soffan och sova vid hennes fötter, men det var inte uppskattat. Ja fick skamset krypa ned igen. Har inte försökt sen dess.
Mattes gräsmatta börjar också bli grönare, de gula fläckarna börjar bli gröna och det växer saker som matte inte kan avgöra om det är ogräs eller blommor. Vi har även ett träd på tomten, matte är jätte nyfiken om det är ett fruktträd.

Jag är mera intresserad av katterna som gått runt i MIN trädgård över natten. Vi har en "park" precis utanför trädgården (lite stenplattor, bänkar och planterade träd/blommor) och där brukar de ligga och gotta sig i morgon solen. Jag låtsas som om jag inte ser dem. Jag är en högre stående varelse! (Så länge det inte gällde Pärlan, hon var alltid högsta hönset i våran flock)

Imorgon ska jag få följa med till farfar, hoppas jag. Lillmatte hade lovat att komma och gräva hos dem och på något sätt blev matte indragen. Inte för att hon klagar, hälsa på släkten är alltid kul.
Vem vet, jag kanske kan få hjälpa till att gräva ;)

Nej, nu så ska jag försöka få matte att sova.

Kram Sasha