Det närmar sig!

Nu är det bara fyra dagar kvar innan vi ska tävla, eller tre om man räkna bort tävlingsdagen. Och vi har ingen lydnadskurs innan dess, matte har massa fjärilar i magen:) Vi är tydligen 9 hundar som ska tävla klass 1 och matte små fnissar så fort hon ser "inbjudan", alla dessa finna namn, oändligt långa och krångliga att utala och så kommer lilla ja, Sasha... inget framför eller efter. Det är vid dessa tillfällen matte önskar att hon döpt mig till "Wild dance Suneshin" eller nått liknande. (Ja är gla att ja bara heter Sasha, matte är ändå så lat att hon skulle kalla mig Suneshin eller nåt liknande)
 
Matte ska träna mig i morgon, eller mest sig själv. Hon vill ju bli rappare i käften och snabbare i stegen. Matte tycker att det är synd att vi inte har ett lydnads hinder, då ja också håller på med agility så är matte orolig att ja inte ska hoppa på komandot "hopp". På Agilityn använder hon ordet "över" själv vet ja inte vilket ord ja kommer lyssna på. Matte kanske får säga det två gånger så att ja fattar va hon menar, eller så får hon träna på ett hemma gjort hinder så att ja lär mig fatta att hopp betyder hopp över hinder.

Det kommer bli kul, ja känner det på mig. Är väl lite mer orolig för den 15 maj, då är vi 18 hundar i klass 1. Kommer de dela upp oss då? Matte har läst att man brukar vara 8 eller där omkring i varje grupp. Det måste väl vara omöjligt för en domare att ha koll på 18 hundar samtidigt, orättvis

Matte klättrar i taket!

Matte är helt estatisk, (eller vad det nu kan heta.) Hon har fått hjälp av Ingela och nu anmält sig till lydnads tävling klass 1, och så fort Ingela sa att allt var klart glömde matte bort ALLT hon lärt sig de senaste två åren. (Men det är väl bara normalt för en hispig matte. Eller?)

Nästa lördag kommer matte infina sig i Södeköping med magkramp, torr hals och tusen ursäkter i huvudet för att få åka hem. Men det gäller väl alla som ska tävla för första gågnen. Sen ska vi även tävla den 15maj, hela lydnadsgruppen ska antingen ställa upp eller komma och heja på (hoppas ja, skulle vara synd om det bara var ja och Sasha som kom.)

Vi gick igenom alla lydnadsmoment förra kurs omgången, och fick vänlig kritik. Matte går lite för långsamt under fot vilket leder till att ja blir lite ouppmärksam och så utalar hon komandonen för utdraget så att ja hinner gå flera steg innan hon sagt hela ordet. Så det har matte sagt att vi ska träna bort, men nu när hon går snabbarer i fotgången har ja lite svårt att hinna med, är mera van vid att ggå sakta. Men vi ska hård träna nu i helgen så att matte får upp både farten och en rappare käft.

Så allt ni kan göra är att hålla tummarna att matte klarar av pressen och inte fegar ut. Men ja tror inte att det kommer hända. Vi kommer ha så kul hon och ja!!!

Soo long suckers!!!! Sasha

Koty są tak nudne... i głupi!!

Ja menar, så fort man se en katt så springer de iväg. de vill inte leka, hälsa eller mysa. Matte påstår att det är mitt fel, man ska tydligen inte inbjuda en katt till lek genom att resa ragg och rusa i mot dem (katter är inte bara tråkiga, de är dumma också, vem som helst fattar väl att ja bara vill leka.)

Ja har varit på agilitykurs, vi träna på hopp, tunnel och slalom. Ja var inte den bästa men matte var stolt över mig ändå. Tunneln gick väldigt bra och hoppen gick väl över förväntan. Två hopp i följd gick bra men ja förstår inte varför man ska hoppa tre st när man lika gärna kan springa på sidan av. Va hawr hänt mera då? Vi har gått dygnspår på eftersöket, det gick väl så där...
Ja var lite vimsig på vissa ställen och matte säger att det ibland såg ut som om ja var på en vanlig skogspromenad. Men ja kom till slutet och ja förvirrade mig inte allt för långt bort:-)

Nu på onsdag ska ja gå på lydnad och agility, matte hoppas att veronicka ska ha med sig tävlingsformelär så att vi kan börja tävla, (hur nu det ska gå, matte blir darrig i benen så fort hon bara tänker tanken tävling.)

Jaja, vi ses någon dag allesamans!!

Läs mitt namn i lydnadstingingen// Sasha!!