Hallo Riinggaruuuummmmmmm!!!

Läget allihopa? Ok, ja är, enligt matte, ett problemsbarn. Matte ringde veterinären på torsdagen och han sa att ja skulle endast dricka vatten med sockerpiller i (smaka hemsk, ville inte alls äta det!!) och om ja inte spyde på fredagen så skulle ja få lite ris under dagen och på lördagen skulle ja även få med buljon till. (Ris är inte min grej heller, men när matte hade på buljon och sockerpiller så åt ja allt) så ja var spy fri och åt med god aptit hela fredagen. Men i dag, efter matte stuckit till jobbet satte ja igång igen. Spydde upp riset som ja fick till frukost och matte blev hysterisk. Fast hon var ju på jobbet och hon kunde inget göra.
Men lillmatte var hemma och höll ett vakande öga på mig, ja har samma symptomer som tidigare. Ja är ledsen och nere när ja är inomhus och lika handfull som 10 hundar när ja kommer ut, för att sedan sova när ja väl går in.


Men... nu har mattarna tänkt till, kollat lite symptomer och fått en tanke, mask!! En symptom är kräkning, ja har även lite diareé, (men matte är inte säker då ja hela tiden spyr upp min mat) och min päls är lite matt. (det kan även vara så att matte ser allt detta för att hon läst lite masksymptomer, och hoppas att det är en sådant "lätt" sjukdom.)

(mattes kommentar: om ens hund har mask och spyr pga det, har det gått långt och masken tagit över kroppen, eller något sånt? Och om man har maskmedel hemma kan man ge Sasha och se om hon blir bättre eller ska ja ringa veterinären? SNÄLLA SVARA!!!!!!!!!!!!)


Sov gott allesammans!!!!

Akta er alla rådjur, ja har blivit anmäld till viltsök kursen!!!
Sasha!

Ich bin krank

Ja mår inte så bra just nu, (kan det bero på att matte stoppa upp en temp upp i häcken?) Ja började i går morse med att spy runt sjutiden, orsakade panik hos små mattarna, spyde även på eftermiddagen och tänkt matvägra på kvällen men matte använde sina valpögon på mig så ja bestämde mig för att äta (ja hade ingen anning om att även människor kunde ha valpögon.)

Men nu i morse så spyde a flera gånger på raken och matvägra trots mattes valpögon. Hon försökt även med godis, men ja la mig på det istätllet (va då?! ja behövde en kudde) Vi skulle ha tränat i dag, matte såg framm imot det, vädret är perfelt och vi har inte varit i väg sen för förra onsdagen, matte ansåg att vi kunde stanna hemma för det var en stor chans att mitt höglöp börjat då och hon ville inte sabba för de hanhundsägare som skulle finnas där (ärsch, bra träning tycker ja. om det inte är ja så är det en annan tik några mil bort.) 

Men till sak, matte ringde Ingela och bad om råd, och som svar fick hon en massa dålig tips. Matte skulle svälta mig och bara ge mig A-fil, (någonsin hört något sånt dumt.) sen så skulle ja ta det lungt hela dagen, inget anstängande, (låter inte fullt så dumt) men sen... sen så fick matte ett hemskt tips!! HEMSKT!!!! Hon skulle ta tempen på mig, på mig.. tempen...   (tack Ingela, men kom ihåg att hämden är så mycket ljuvare, hehe...)


Trots den hemsak upplevelsen kan ja berätta att ja hade 37,7 i temp och att det var HEMSKT!!! Men en fördel är att matte är en riktig hönsmamma och tycker så synd om mig!!! Hon tror att hon kan dölja sin oro men ja kan allt se rätt igenom henne!!! Tydligen så ska matte ringa veterinären om ja inte blir bättre (eller, gulp, värre!)
 
men vi får väl se, just nu ligger ja och sover i ett hörn i lägenheten. Ja hoppas att ja blir bättre snart, om inte för min skulle så för mattes, hon kommer inte kunna slappna av på hela dagen utan kommer sitta och titta till mig så att ja inte blir sämre.

Ja ja, förhoppningsvis så kommer vi träffas nästa onsdag!! Och Ingela, tack för hjälpen (viss del av den i alla fall)

Till alla sjuka djur, undvik tempen!!!

Ich fühle mich so schlecht// Sasha

Практика в пълен ход

Ja det stämmer, vi tränar för fullt här hemma. I måndags tränade vi en timme, vi gjorde rutan ca 4 gånger, dumrutan (förstår varför den kallas det, man går ju bara runt i  en fyrkant och stannar eller macherar vid varje sväng) vi gick vänster varv mest då matte ansåg att man inte skulle lägga sig ner i svängen. (Så ja la mig ner i samma sväng flera gånger, än sen!! Big deal, ja gick ju finnt efter matte sa till på skarpen) Matte tillverkade även ett hinder som vi tog fyra gånger, den var kul, man fick ju en leksak vid andra sidan. Va gjorde vi mera? Hm...

Vi hade kurs på onsdagen, vi fick vara med trors att ja löper. Visst var det andra könet lite intressantare än vanligt men ja och matte tycket att det gick bra än då, matte tycker nästan att ja lyssnade nästan lite bättre än vanlig. (Ja inleder henne i falsk säkerhet för att sen sticka till första bästa hanne när hon vänder ryggen till, hahahaha)

Vi tränade i dag också, vi gjorde klockan, rutan, dumrutan hm... matte försökte sig även på att få mig att stanna vid leksaken, (oroa er inte, det var inte vid rutan, utan där matte står brevid och stoppar mig om ja inte lyssnar)
Ååå, när vi åkte hem i onsdags, ja tycker såå synd om den stackars sate som åkte bakom matte, det är så här att matte inte tycker om att köra när det är halt ute vilket leder till att hon kör super sakta. Så hon puttrade fram i 40/60 km/h och fick en bil bakom henne. (ja tror att den bilen fick stanna och ge matte försprång så att de kunde ta sig upp för backarna utan att de skulle slira. Matte är ssåå feg!!!) Jaja, förhoppningsvis så kommer vi får träna nästa vecka, då ja är så bra på att dölja när mitt löp börjar så vet inte matte när mitt höglöp börjar. Om man räknar från den dagen de upptäckte mitt löp börjar så kommer mitt höglöp nu på onsdag eller nästa torsdag. De ska spana efter vissa tecken, men ja är en smygis så de lär aldrig märka något, (hahaha)


До скоро вижданеSnö regerar, snöslask suger!!! Sasha