Mohahaha!!!

Denna helg har varit min helg!! Har haft fullt upp och ja har njutit varje sekund.

Nu undrar ni säkert va ja hållit på med som gjort mig så lycklig. Jo, matte har tagit sig i kragen och get sig ut och spårat med mig, både idag och igår.
Igår gick vi ett dygnspår, nr 19 och det var ganska kort om man jämför med vissa andra spår. Det är ju så att ens matte (eller husse) MÅSTE följa efter sin vovve ovavsätt om man följer rätt spår eller inte. Och det hade blåst massa i lördags, så ja kunde inte hjälpa att leda matte mellan, under och över en massa onödiga hinder (hehehe...) Men det var inte lika illa som idag, för matte alltså. Det har ju regnat en massa och det slutade inte fören vid 9 tiden (tror ja, ja fick ju sitta kvar i bilen hela tiden.) Så när ja väl vart utsläppt och fick entligen ge mig ut och spåra så var alla träd dyngsura. Drypande blöta... hehe.
Spåret var 2dygn och någon hade gått spåret på lördagen och sedan hade det lagts en ny klöv i slutet. (matte påstod att hunden innan inte hade hittat klöven och därför så skulle vi leta efter den. Pfft, hur dum tror hon att ja är.) Och då ja fick sitta kvar i bilen så länge så var ja tvugen att straffa min matte. Så i stället för att följa spåret, gå runt buskar och träd valde ja att tvinga henne att gå där det var blötast. Hennes skor kommer snart att ruttna då de aldrig hinner bli torra ^^Så, efter att ha blött ner matte så gått det gick kunde ja ta henne till älgen som hunden innan "inte kunde hitta". Sen så passa ja även på att testa våran följeslagare, ja ville se om ja kunde manipulera honom.
Inga problem, ja släppte min klöv i en vattenpöl och han klev snällt ut och fiskade fram den. Ja är skicklig. Men det spelar ingen roll hur skicklig ja är, ja fick ändå inte följa med på avslutningen.

Matte åt god mat och god efterrätt, de hade även frågesport där ja skulle ha svarat rätt på alla frågor! Matte fick bara 16 av 28. Men kul hade hon. Fuskit!!!!!!!!!!!
Roligast är att vi alltid får diplom efter en avslutad kurs och den här gången fick vi även några ord på vägen ^^
Dessa var våra ord;
Malin - Sacha
Detta är ett ekipage som går sina spår på ett taktiskt och bra sätt och som är godkända i öppenklasspår.
Fixa ännu en öppenklass etta och Sacha blir "champion"
Fortsätt som ni gjort och lycka till

Mohahaha, visst är vi duktiga!!

Både matte och ja ser fram imot att få träna på onsdag och speciellt att få se Rakel debutera i klass3.
Har köpt must idag, får se hur många flaskor det finns kvar till Ingela på onsdag^^

Kram och Hej!!// Sasha

Jag tar över!!!

Matte skriver bara om tråkiga saker som ingen vill veta något om, så nu tar ja tillbaka bloggen. Den är ju trots allt döpt efter mig, Sashaschafer.

Lillmatte fotade mig när ja hjärnstormade.

Kan börja med att skriva om att ja är så olycklig just nu!! Ja är hos storhusse och det sprang förbi ett rådjur och ja får inte ge mig av efter den... han, den ganska ung pojke som inte fått lära sig att undvika ställen som luktar hund.
Förutom denna tillfälliga olycklighet så har den här dagen varit super. Ja fick nämligen äntligen träffa Sonny, min pojkvän, och hans bror Sverre och det var super kul!!!! Ja fick två presenter från bröderna också, en gul, rund pipleksak som passar perfekt i munnnen samt en grön sköldpadda. Just nu så är den gula min favorit.


Matte har börjat träna in helt nya saker med mig, uppletande (eller va det nu heter).
Matte och stormatte trampar runt i en större ruta och slänger en massa saker runt om kring sig och kräver sedan att ja ska städa upp efter dem.
JAG!!! Det var inte ja som stöka till det och sen så har de nerver att bli sura när ja lämnar rutan och nosar efter mera normala saker. Men visst... när ja väl kommer in med saken så får ja en näve godis (och de undrar varför ja går upp i vikt, hehehe).

En sak till som vi tränat mycket på är vittringsmomentet, ja förstår inte riktigt detta moment heller. Matte ger bort en pinne som hon haft i ficka, i typ en vecka, som ja sedan ska leta reda på bland 5 andra pinnar. Visst så är det kul att gnaga på pinnen på vägen tillbaka och få en massa godis, men ja fattar ändå inte.
 
(bara så ni vet, för att förhindra att matte ska ta tillbaka bloggen, så är ja tvingad att berätta lite om våran träning. Inte mitt val.)

Frittfölj är helt ok tycker ja. Ja går lite som ja vill, tittar på allt och alla samt nosar på alla blommor vi passerar. Matte där imot är inte så nöjd, hon vill tydligen att ja ska gå och titta på henne hela tiden. E ho dum elle?? Vem orkar hålla ögonkontakt i mer än två sekunder? Matte brukar muttra en massa om att hon är för snäll och ställer för låga krav. Hon anser tydligen att hon ska kräva kontakt och koncentration. Ja anser att matte ska vara glad att ja går någolunda vid hennes sida och inte bestämmer mig för att leta reda på Rakel eller någon annan polare.

Det där när man ska sätta sig efter X antal meters gång gillar ja inte. Det spelar ingen roll hur ja gör, matte klippa alltid till mig i bakhuvudet. Spelar ingen roll hur många gånger hon säger att hon inte gör det med flit, ja hör hur hon flinar där hon går.

Sen så har vi inkallning med massa rop på vägen. Vet ni hur förvirrande detta moment är för en hund?
HIT!!! STANNA!!!!!!! STANNA SA JA!!!!!! HIIIIITTTTTTTTT!!!!! LIIIGGGG!!!! HIIIIIITTTT!!!
Bestäm er någon gång, vill ni att vi ska komma, eller vill ni att vi ska stanna? Väldig förvirrande om ni frågar mig.

Rutan är fortfarande ett mysterie för mig, matte tjatar om denna ruta och blir bara mer och mer irriterrad på mig. Bara för att ja tittar åt fel håll. MEN... efter att matte visat mig vart rutan ligger så hittar ja den utan några problem. Ja får till och med för mig att stanna inne i rutan och inte rusa förbi den.

Sen kommer apporten som matte slänger över ett hinder. Alla vet att den snabbaste vägen är; ut och hoppa över hindret, ta apporten och rusa tillbaka på sidan av hindret. (matte kan ju inte kasta riktigt rakt den stackarn.) Men den är inte lika rolig att tugga på som vittringspinnarna, där imot är den fortfarande, ibland, roliga att slänga med.

Metallen är BLÄ!!! Visst så gör ja va matte säger och med ett snabbare tempo än för. Hennes tjatande har lönat sig!!! Och, bara för hennes skull, ibland så undviker ja att prata med metallen när ja greppar den. Sen så måste ja tydligen jobba på min fart när ja ska tillbaka, matte vill inte se kommentaren "tempot" på metallen.

Grupp bild från spårning med Ingela.

Vittringen har ja skrivit om, men matte vill säga något;
Hon blir bara bättre och bättre!!!!

Fjärren där imot går i vågor, men ja är bara 4 år och har många år kvar på mig att bli lydnadschampion!!!

Sasha over and out

Tack! (svamel för att få skriva av mig)

Ja säger bara tack till alla på kurserna idag!! Det var skönt att få lite ombyte, att få något nytt att fokusera på. Tack till er alla!!!

Vill bara nämna att min lilla snuttedull fyllde 4 i lördags (blev dessvärre inte mycket firande!). Fatta, ja har haft henne i 4 år och vi är snart uppe och tävlar i klass 3.

Kom ihåg när vi ringde Thias om att vi köpt hund, han svor att han aldrig skulle komma hem och hälsa på om hunden var där (blivit påhoppad av en stor schnauzer). Sasha blev hans favorit och han älskade sin Rosa/Scooby Doo.
Han körde lydnad med henne också;
Sitt, ligg, stå, stanna bra!!! För hon stod ju alltid^^

Ska prata med kuratorn på fredag och ja hoppas att han ska få mig att inse att min bror inte kommer tillbaka. Att det inte går att sms honom eller att ja aldrig mer kommer få prata med honom på kvällarna när han söker mamma.
Fan va ja vill gråta, men ja kan inte. Är inte den gråtande typen. Gråter ibland men inte ofta. Men ja vet att ja mår bättre efter att ja gråtit, ungefär som om ett av mina miljoner sår har slutat blöda en aning. Så känner man inte när man bara är lugn, man känner sig inte helad. Den 17 juni ska vi tatuera in MK och ja ska beställa tid för att tatuera in min nallebjörn.

Min katt Pärlan har också fyllt år, hon är nu mera 16 år gammal och trots att Thias inte var speciellt förtjust i henne så tror ja ändå att han är impad över att hon är 112 år gammal just nu.

(tänkte använda nya bilder, men datan accepterar inte bildformatet på pappas data. En annan gång.)

Hurra till mina älskade djur!!!

Kram på er alla!!! Malin